Elftal van de Week: NAC-verlossers oogsten lof

Reacties

Met een knappe overwinning op Vitesse verlaat NAC Breda op doelsaldo de laatste plaats in de Eredivisie. Dan is het ook niet zo gek dat de Brabanders hofleverancier zijn in het Elftal van de Week van speelronde vijftien.

Elftal van de Week: NAC-verlossers oogsten lof

Eerder in de speelronde pakte De Graafschap een punt op bezoek bij ADO Den Haag, waardoor NAC moest presteren om niet verder achterop te raken. Mede door de reddingen van Ajax-huurling Benjamin van Leer hield NAC zich staande in eigen huis (2-1), de goalie staat dan ook onder de lat in dit elftal.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2018/2019

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
Fortuna Sittard
34
9
7
18
50-80
-30
34
16
Excelsior
34
9
6
19
46-79
-33
33
17
De Graafschap
34
8
5
21
38-75
-37
29
18
NAC Breda
34
5
8
21
29-74
-45
23
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Zijn teamgenoten Giovanni Korte en Mitchell te Vrede speelden ook verdienstelijk tegen Vitesse en ook zij hebben een basisplaats. Te Vrede was vlak voor rust verantwoordelijk voor de 1-0 tegen Vitesse. Hij maakte dit seizoen al zeven goals in dienst van NAC en is hard op weg om zijn beste Eredivisie-seizoen ooit te verbeteren. In het seizoen 2015/16 maakte Te Vrede tien goals in 26 duels voor SC Heerenveen.

De Friezen zijn ook vertegenwoordigd in het elftal. Met Kik Pierie en Michel Vlap als blikvangers werd Willem II opgerold. De Tilburgers hadden weinig in te brengen na een rode kaart voor Freek Heerkens. Voor hem uiteraard geen plek in de defensie van het Elftal van de Week, Noussair Mazraoui en Angeliño blonken wel uit in speelronde vijftien.

Dit gold zeker voor Feyenoorder Steven Berghuis, die verkozen werd tot Speler van de Week. De flankspeler nam zijn team bij de hand in de 1-4 overwinning op FC Emmen. Berghuis scoorde en leverde een assist op Orkun Kökcü, die scoorde tijdens zijn debuut in de Eredivisie. Enkele maanden geleden was Kökcü ook al succesvol tijdens zijn debuut in de TOTO KNVB-beker.

Het Elftal van de Week wordt gecompleteerd door Joris van Overeem, Erick Gutiérrez en Oussama Idrissi, die het lieten zien tegen respectievelijk Heracles Almelo, Excelsior en Fortuna Sittard.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.