Elftal van de Week: middenveld om van te watertanden

Reacties

Ajax is hofleverancier in het Elftal van de Week van speelronde vier. De Amsterdammers wonnen met liefst 0-4 op bezoek bij Vitesse, wat vier spelers op hoge cijfers kwam te staan. Uiteraard is er in de basisopstelling ook een plek voor Nasser El Khayati, die geschiedenis schreef met ADO Den Haag.

Elftal van de Week: middenveld om van te watertanden

De middenvelder werd de eerste speler ooit die in het shirt van ADO vier keer scoorde in de Eredivisie. Dit deed El Khayati tegen Excelsior, dat met 2-4 ten onder ging in eigen stadion. De prestatie van El Khayati leverde hem uiteraard de titel Speler van de Week op.

Naast El Khayati staan twee Eredivisie-toppers op het middenveld. Robin van Persie nam Feyenoord zoals wel vaker bij de hand, ditmaal tegen NAC Breda (4-2). Hakim Ziyech liet zien waarom Ajax zo blij is dat hij dit seizoen gewoon in de Eredivisie blijft voetballen. Hij opende de score in de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen Vitesse, enkele minuten later leverde hij de assist op Klaas-Jan Huntelaar, die de spits is in het Elftal van de Week.

Op doel vinden we Mickey van der Hart terug, die tijdens het blessureleed van Diederik Boer zijn kans grijpt. De goalie hield de nul tegen FC Groningen en leverde zo de garantie dat de formatie uit Overijssel van de hatelijke nul punten afkwam in de Eredivisie. Het werden uiteindelijk drie punten, Vito van Crooij maakte de enige goal van de wedstrijd. Hierdoor is PEC Zwolle niet meer de hekkensluiter op het hoogste niveau van Nederland, promovendus Fortuna Sittard kijkt nu omhoog naar zeventien teams.

Bekijk hier het algemeen klassement na vier speelrondes, aangevoerd door twee spelers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.