Elftal van de Week: makers van (wereld)goals claimen hun plekje

Reacties

Ajax en FC Twente leveren in de vierde speelronde van de Eredivisie allebei twee spelers aan VI's Elftal van de Week. Bijna de helft van de ploeg bestaat uit makers van absolute wereldgoals of spelers die goed waren voor een dubbelslag.

Elftal van de Week: makers van (wereld)goals claimen hun plekje
© Pro Shots

Onder de lat staat FC Twente-keeper Lars Unnerstall, die tegen FC Utrecht (1-0 winst) de nul hield. Vanuit zijn doel zag hij hoe ploeggenoot Robin Pröpper in de absolute slotfase op werkelijk weergaloze wijze de winnende treffer in de kruising ramde. Ook de nota bene van aartsrivaal Heracles Almelo overgekomen verdediger heeft daarmee een plekje bij de beste elf van de afgelopen speelronde verdiend.

Dat geldt ook voor de makers van twee andere prachtgoals. Zo wordt PSV-middenvelder Olivier Boscagli beloond voor de schitterende poeier waarmee hij de Eindhovenaren op 0-1 zette bij AZ (eindstand 0-3). Namens RKC Waalwijk scoorde ook Saïd Bakari wonderschoon, al was zijn treffer uiteindelijk niets waard, want Vitesse won in het Mandemakers Stadion met 1-2.

In de spits staan twee spelers die afgelopen weekend goed waren voor een dubbelslag. Tom Boere (tevens VI's Speler van de Week) hielp SC Cambuur tegen mede-promovendus Go Ahead Eagles over dode punt met zijn treffers, zoals Ajax-spits Sébastien Haller met twee doelpunten goed was voor de 0-2 overwinning van de Amsterdammers bij PEC Zwolle.

De overige spelers in het Elftal van de Week zijn Vitesse-aanvoerder Danilho Doekhi (ook trefzeker), Jurriën Timber (de Ajax-verdediger speelde soeverein), AZ-middenvelder Fredrik Midtsjø, Bryan Smeets (die namens Sparta Rotterdam een belangrijke goal maakte) en Cyril Ngonge, namens FC Groningen trefzeker in de Derby van het Noorden tegen SC Heerenveen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.