Elftal van de Week: imponerende 'hattricks' voor AZ, Willem II en Sparta

Reacties

AZ, Willem II en Sparta Rotterdam zijn na het afgelopen speelweekend de absolute hofleveranciers van ons Elftal van de Week: ze leveren allemaal drie spelers. Andre Onana is de eenzame Ajacied, terwijl ook hekkensluiter RKC Waalwijk vertegenwoordigd is.

Elftal van de Week: imponerende 'hattricks' voor AZ, Willem II en Sparta
© Pro Shots

Het Eredivisie-weekend werd zondagavond afgesloten met dé kraker van deze speelronde: het duel waarin achtervolger AZ de titelstrijd op bezoek bij koploper Ajax weer helemaal heeft gereanimeerd. De Amsterdammers speelden belabberd, op één speler na. Maar het feit dat keeper Onana de grote uitblinker was tijdens de 0-2 nederlaag, zegt meer dan genoeg. De goalie moest de ene na de andere redding verrichten en verdiende daarmee een plekje onder de lat van ons Elftal van de Week. Van zijn tien teamgenoten kreeg overigens alleen Nicolás Taglifico een voldoende, de overige negen spelers én trainer Erik ten Hag kregen een onvoldoende.

De focus gaat echter vooral op de uitblinkers van AZ. Teun Koopmeiners gaf met een schitterende lange bal de assist voor de 0-2, waarmee de wedstrijd in het slot werd gegooid. Op het middenveld was Fredrik Midtsjø weer de motor van de Alkmaarders. Het feit dat de Noor weer terug is bij AZ, scheelt een slok op een borrel. Voorin was Calvin Stengs de grote uitblinker. Sterker nog: hij kreeg het hoogste rapportcijfer van alle Eredivisionisten (een 8) en werd daarmee Speler van de Week. Daarmee rekende hij hard af met de kritiek die er de laatste weken op hem klonk.

Een andere ploeg die indruk maakte, was (zoals eigenlijk al het gehele seizoen) Willem II. De Tilburgers wonnen vrijdagavond al met 3-1 van FC Groningen en staan nu stevig op de vijfde plek in de Eredivisie. Achterin legden rechtsback Damil Dankerlui en aanvoerder Jordens Peters als uitblinkers mede de basis, voorin maakte spits Vangelis Pavlidis het met een goal en een assist af. Opvallend detail: ook vleugelspits Ché Nunnely kreeg een 7,5, maar door de moordende concurrentie van dit weekend haalde hij de basiself net niet. Bij dezen alsnog een eervolle vermelding voor de aanvaller.

Sparta Rotterdam won zondag overtuigend met 5-1 van FC Emmen en die eclatante overwinning levert de Kasteelheren (net als AZ en Willem II) een hattrick aan afgevaardigden op. De beste spelers van Sparta waren captain Adil Auassar en doelpuntenmakers Patrick Joosten (de 1-0) en Mohamed Rayhi (de 2-0). Dan is er nog één plekje over, en die is voor Paul Quasten van RKC Waalwijk. De linksback blonk uit tijdens de 2-1 zege op FC Utrecht.

Elftal van de Week – Speelronde 25

Doel: Andre Onana (Ajax)

Verdediging: Damil Dankerlui (Willem II), Jordens Peters (Willem II), Teun Koopmeiners (AZ), Paul Quasten (RKC Waalwijk)

Middenveld: Fredrik Midtsjø (AZ), Mohamed Rayhi (Sparta Rotterdam), Adil Auassar (Sparta Rotterdam)

Aanval: Calvin Stengs (AZ), Vangelis Pavlidis (Willem II), Patrick Joosten (Sparta Rotterdam)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.