Elftal van de Week: geen plek voor Ajax en PSV

Reacties

Na de krankzinnige wedstrijden tegen FC Emmen en SC Heerenveen leveren PSV en Ajax voor de verandering eens geen spelers aan het Elftal van de Week. Hekkensluiter De Graafschap pakte zijn kans en vulde het elftal voor meer dan de helft.

Elftal van de Week: geen plek voor Ajax en PSV

PSV verspeelde zondagmiddag voor de tweede keer dit seizoen punten. Tegen FC Emmen ging het in de slotfase mis: 2-2. Invaller Nicklas Pedersen was de beul van de koploper, hij had maar twaalf minuten nodig om tweemaal tot scoren te komen.

Fabian Serrarens vond het net ook makkelijk in speelronde achttien van de Eredivisie. De spits van De Graafschap kreeg tegen Fortuna Sittard (5-1) zelfs een kans op een loepzuivere hattrick. De 1-0 maakte hij met rechts, de 2-0 met links en daarna kreeg Serrarens een aardige kopkans. Dat feestje ging echter niet door, maar de (valse) hattrick volgde alsnog in de tweede helft.

Net als Serrarens schoot heel De Graafschap uit de startblokken in 2019. De laatste keer dat de club een Eredivisie-wedstrijd met minimaal vier doelpunten verschil won, was in 2007. De goede prestatie van De Superboeren laat dan ook een blauw-wit tintje achter in het Elftal van de Week. Hidde Jurjus, Leeroy Owusu, Jordy Tutuarima, Youssef El Jebli en Furdjel Narsingh zijn de andere spelers van De Graafschap die een ereplaats kregen.

Het was sowieso de speelronde van de laagvliegers. FC Groningen (3-0 tegen Heracles Almelo) en PEC Zwolle (3-1 tegen Feyenoord) deden goede zaken. Het waren nieuwelingen die uitblonken. Voor FC Groningen was dat de tweemaal scorende Thomas Bruns. PEC Zwolle pikte deze winter Lennart Thy op bij het Turkse Erzurumspor en de Duitser liet zich meteen zien bij zijn rentree in de Eredivisie.

Ook Willem II maakte dankbaar gebruik van de wintertransfermarkt. Tegen NAC Breda (2-0) maakten drie spelers hun debuut. Evangelos Pavlidis en Marios Vrousai vielen in, Renato Tapia kreeg een basisplaats. De van Feyenoord gehuurde middenvelder had niet lang nodig om de harten van de Tilburgse fans te stelen, acht minuten voor tijd ging hij onder luid applaus naar de kant. Achterin maakte Jordens Peters indruk. De aanvoerder van Willem II lijkt na blessureleed weer helemaal terug te zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.