Elftal van de Week flinke mengelmoes: slechts twee clubs met twee spelers

Reacties

Het Elftal van de Week is deze keer een verzameling van spelers van negen verschillende Eredivisie-clubs. Alleen Willem II en Fortuna Sittard leveren meer dan één speler en zijn daarmee hofleverancier.

Elftal van de Week flinke mengelmoes: slechts twee clubs met twee spelers
© Pro Shots

Fortuna won zondag de derby met VVV-Venlo (1-3) en heeft een plek in het rechterrijtje van de ranglijst nu weer in zicht. Mats Seuntjens en Zian Flemming blonken uit aan Fortuna-kant en hebben in het Elftal van de Week een plekje op het middenveld gekregen. Op dit middenveld staan verder AZ-captain Teun Koopmeiners, die ook werd gekozen tot Speler van de Week, en PSV'er Mario Götze.

Op doel staat Nick Marsman. De keeper van Feyenoord hield zijn ploeg met diverse goede reddingen op de been in de topper tegen PSV (1-1). 'Die jongen doet het geweldig', loofde Dick Advocaat de routinier, die keept bij de afwezigheid van eerste keus Justin Bijlow. Wat moet de Feyenoord-coach doen als laatstgenoemde weer beschikbaar is?

In de driemansachterhoede staan Glenn Bijl van FC Emmen, Tom Beugelsdijk van Sparta Rotterdam en Sebastian Holmén van Willem II. Drie verdedigers van ploegen die tegen degradatie strijden, dus. Sparta staat er dankzij een glansoptreden van Beugelsdijk tegen RKC Waalwijk (2-0 zege) goed voor in dit gevecht en lijkt zich alvast te mogen opmaken voor nog minstens een jaar extra Eredivisie-voetbal.

Willem II deed afgelopen weekend ook goede zaken, door met 3-1 te winnen van SC Heerenveen. Ché Nunnely maakte de derde Tilburgse treffer en wordt beloond met een plekje in de voorhoede. Nunnely staat opgesteld naast Eredivisie-topscorer Giorgos Giakoumakis, die ook tegen Fortuna weer scoorde voor VVV en nu op 24 goals in dit seizoen staat, en Oussama Darfalou. De aanvaller van Vitesse was twee keer trefzeker tegen FC Utrecht en daarmee goud waard in de 1-3 zege.

Opvallend is dat er een keer geen speler van Ajax in het Elftal van de Week staat. De Amsterdammers zijn haast iedere week goed voor minstens een bijdrage, maar in de 0-2 overwinning op PEC Zwolle was er geen echte uitblinker aan de kant van de koploper. 

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.