Elftal van de Week: Feyenoord en Rotterdam hofleverancier na eerste speelronde

Reacties

Het was meteen dringen in VI's Elftal van de Week voor de eerste speelronde van de Eredivisie. Feyenoord eiste de meeste plekken op na de klinkende zege op Vitesse.

Elftal van de Week: Feyenoord en Rotterdam hofleverancier na eerste speelronde
© Pro Shots

Feyenoord won na een moeizaam begin met 2-5 in Arnhem en is met drie spelers hofleverancier van het eerste Elftal van de Week van het nieuwe seizoen. Danilo (8) scoorde bij zijn debuut voor de Rotterdammers twee keer en staat samen met VI's Speler van de Week Bas Dost in de spits. Sebastian Szymanski (7) debuteerde met twee assists en verdiende een plek op het middenveld en de trefzekere Lutsharel Geertruida (7) staat rechts achterin.

De Rotterdamse afvaardiging is overigens nog groter. Het gepromoveerde Excelsior won bij zijn rentree in de Eredivisie op bezoek bij SC Cambuur (0-2), met doelman Stijn van Gassel (8) als grote uitblinker. De van Feyenoord overgekomen Marouan Azarkan (8) opende zaterdagavond in Leeuwarden de score en houdt Javairô Dilrosun (7,5), die bij zijn debuut voor Feyenoord op prachtige wijze scoorde, rechts voorin uit het elftal.

Ook FC Twente levert na de krappe zege op bezoek bij NEC twee spelers: matchwinner Sem Steijn (7,5) en centrumverdediger Julio Pleguezuelo (7). PSV-aanvaller Cody Gakpo (8) staat links voorin en houdt de negentienjarige AZ-uitblinker Myron van Brederode (8) uit het elftal. De een jaar jongere Milos Kerkez (7) kende ook een prima optreden tegen Go Ahead Eagles (2-0) en staat linksback. RKC-middenvelder Iliass Bel Hassani (7,5) completeert het middenveld.

elftal van de week - speelronde 1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.