Elftal van de Week: Eredivisie-kanonnen blinken uit op slotdag

Reacties

AZ en Willem II zijn de hofleveranciers van het laatste Elftal van de Week van Eredivisie-seizoen 2017/18. In de 34ste speelronde blonken ook spelers van ADO Den Haag, Ajax, FC Groningen, Feyenoord en Vitesse uit.

Elftal van de Week: Eredivisie-kanonnen blinken uit op slotdag

AZ sloot het seizoen zondagmiddag in stijl af met een klinkende 6-0 overwinning op PEC Zwolle. Alireza Jahanbakhsh en Wout Weghorst vochten in Alkmaar een onderlinge strijd om de topscorerstitel uit. Die ging uiteindelijk naar de Iraniër, die een hattrick maakte tegen PEC. Weghorst maakte er twee en bracht zijn seizoenstotaal daarmee naar achttien. Achterin was Jonas Svensson weer eens van waarde met twee assists.

Willem II zette weliswaar geen monsterscore neer tegen Vitesse, maar Konstantinos Tsimikas, Ben Rienstra en Elmo Lieftink lieten zich wel zien in Tilburg. Tsimikas en Rienstra deden dat met een doelpunt, voor laatstgenoemde was het zijn tiende goal van het seizoen. Aan de andere kant hield Matt Miazga Willem II-spits Fran Sol van scoren af en was de Amerikaanse verdediger zelf wel trefzeker in het 2-2 gelijkspel.

FC Groningen-keeper Sergio Padt hield de nul tegen kampioen PSV en is de doelman in het Elftal van de Week. Op het middenveld is er tussen Rienstra en Lieftink een plaatsje voor Hakim Ziyech. De Ajax-middenvelder bereidde de treffer van Justin Kluivert voor en bevestigde daarmee zijn status als assistkoning van de Eredivisie.

Voorin was is er naast de AZ-kanonnen plaats voor Steven Berghuis en Bjørn Johnsen. Eerstgenoemde was met met twee doelpunten belangrijk voor Feyenoord tegen SC Heerenveen (2-3). De 26-jarige aanvaller kwam zo voor het eerst in zijn loopbaan in zes opeenvolgende competitiewedstrijden tot een goal of assist. 

Johnsen maakte er eveneens twee voor ADO tegen Roda JC (2-3), maar greep net naast de topscorerstitel, die naar Jahanbakhsh ging. Met negentien Eredivisie-goals heeft de Noor desondanks een fantastisch seizoen achter de rug. De nummers één tot en met vier van de topscorerslijst vormen de voorhoede in het Elftal van de Week.

Jahanbakhsh lijkt klaar voor volgende stap
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.