Elftal van de Week: een onverwachte honderd procent-score

Reacties

Er is maar één speler die zichzelf in de eerste twee Elftallen van de Week terug kan vinden. En die speler is niet afkomstig van hofleverancier FC Twente.

Elftal van de Week: een onverwachte honderd procent-score
© Pro Shots

In totaal stond vijfmaal een speler van FC Twente in het Elftal van de Week van speelronde 1 en 2, maar de achttienjarige Milos Kerkez is de enige speler die dit seizoen tweemaal een plekje in het ere-elftal veroverde. De back van AZ mocht vorig seizoen al regelmatig proeven aan het grote werk, maar lijkt zich nu definitief de opvolger van de naar Ajax vertrokken Owen Wijndal te mogen noemen. Zowel Wijndal als Kerkez scoorde een 7,5 in speelronde 2.

Voor Wijndal was zijn cijfer (vanwege de afronding naar beneden) net niet genoeg voor een plek in het Elftal van de Week, zijn collega's voorin staan er natuurlijk wel in. Antony en Steven Bergwijn lieten de Johan Cruijff Arena smullen tegen FC Groningen (6-1). Met een hattrick werd Bergwijn verkozen tot Man van de Wedstrijd in Amsterdam, maar Antony werd Speler van de Week bij VI. De Ajacieden krijgen voorin gezelschap van Reda Kharchouch (8,5) van het verrassend sterk geopende Excelsior en Virgil Misidjan (8), die op een prachtige manier scoorde namens FC Twente.

In een linie naar achteren maakt NEC de dienst uit, met Mikkel Duelund en Oussama Tannane als afvaardiging. Beiden kregen een 8 voor hun rol in de ruime overwinning op FC Volendam. Xavi Simons scoort een half punt hoger als aanvallende middenvelder in dit elftal. Het toptalent blonk uit tegen Go Ahead Eagles en maakte na zijn eerste Eredivisie-doelpunt ook meteen zijn tweede.

Tekst gaat verder onder de video

De backs van dit Elftal van de Week komen uit voor FC Twente, dat de nul hield tegen Fortuna Sittard. Joshua Brenet viel op met een doelpunt en kreeg een 8, Gijs Smal (7,5) liet zijn linkerbeen gaan en verstuurde een prachtige pass op Ricky van Wolfswinkel, die de score opende in Enschede. In Rotterdam werd zaterdagavond de score nooit geopend, bij Feyenoord – SC Heerenveen bleef het 0-0. Dat was vooral te danken aan Andries Noppert, keeper van de uitclub. Diverse keepers scoorden hoog deze speelronde, maar niemand kwam in de buurt van de 8 voor Noppert.

ELFTAL VAN DE WEEK - SPEELRONDE 2

Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.