Elftal van de Week: Bazoer en Openda schitteren in De Kuip

Reacties

Het eerste VI Elftal van de Week van dit kalenderjaar bestaat uit drie Ajacieden, maar ook Vitesse en PEC Zwolle zijn goed vertegenwoordigd. Beide clubs leveren twee spelers.

Elftal van de Week: Bazoer en Openda schitteren in De Kuip
© Pro Shots

PEC Zwolle kwam uitstekend uit de winterstop, want de ploeg van trainer Dick Schreuder schreef vrijdag de eerste Eredivisie-overwinning van 2022 op zijn naam. En dat terwijl PEC de KNVB eigenlijk nog om uitstel had gevraagd vanwege enkele coronagevallen. De bond ging echter niet akkoord en PEC moest dus gewoon in actie komen tegen Willem II. Dankzij twee treffers van Thomas van den Belt werd het 2-0. Samen met aanvoerder Bram van Polen is Van den Belt terug te vinden in het Elftal van de Week.

Op zaterdag was De Kuip het decor voor het duel tussen Feyenoord en Vitesse. Alle ogen waren gericht op Riechedly Bazoer, die de afgelopen weken in verband werd gebracht met een transfer naar Feyenoord. De speler van Vitesse was een van de uitblinkers tijdens de 0-1 zege. Net als matchwinner Loïs Openda heeft hij een plek in het Elftal van de Week.

In de negentiende speelronde van de Eredivisie maakte Ajax misschien wel het meeste indruk. De ploeg van trainer Erik ten Hag won zondagmiddag met 0-3 bij FC Utrecht. Brian Brobbey scoorde twee keer bij zijn rentree en werd verkozen tot Speler van de Week. Samen met ploeggenoten Antony en Jurriën Timber is hij ook opgenomen in het eerste Elftal van de Week van dit kalenderjaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.