Elftal van de Week: AZ en Heracles smaakmakers, topdrie afwezig

Reacties

Het Elftal van de Week van speelronde 22 wordt gevormd door slechts zes clubs. AZ en Heracles zijn hofleverancier met elk drie afgevaardigden. In het elftal uitblinkers is geen enkele speler van de (traditionele) topdrie te vinden.

Elftal van de Week: AZ en Heracles smaakmakers, topdrie afwezig

Heracles Almelo verpulverde zaterdagavond Fortuna Sittard met 6-0. Adrian Dalmau nam vier goals en een assist voor zijn rekening, waardoor hij aan de haal ging met de Speler van de Week-titel. De Spaanse spits wordt in het elftal vergezeld door Brandley Kuwas, die door zijn trainer als grootste uitblinker werd aangewezen, en verdediger Lennart Czyborra.

Ook AZ beleefde een prima avond. Vrijdag werd VVV-Venlo kansloos gelaten met 3-0. Adam Maher toonde als cruciale schakel op het Alkmaarse middenrif nog maar eens helemaal opgebloeid te zijn. Datzelfde geldt voor Guus Til. In de voorhoede rendeerde Mats Seuntjens, tot vreugde en bewondering van zijn coach John van den Brom, opnieuw uitstekend.

Na Heracles en AZ is FC Groningen de enige ploeg die meer dan één speler levert. De noorderlingen pijnigden Feyenoord en waren met slechts een 1-0 zege nog genadig. Het in de winter wederopgebouwde elftal is ververst met diverse krachten, maar juist Ludovit Reis maakt de laatste weken indruk. En de jonge middenvelder was er ook in de eerste seizoenshelft al. In de achterhoede imponeerde Julian Chabot, wiens sublieme tackle in de slotfase op Steven Berghuis eigenlijk symbool stond voor de krachtsverhoudingen in de Euroborg.

Hoewel VVV dus met 3-0 van AZ verloor, toonde Lars Unnerstall eens te meer een van de betere keepers van de Eredivisie te zijn. Hij zorgde ervoor dat de schade voor de Limburgers niet nog groter werd. Michel Vlap gaf tegen PSV een vervolg aan zijn toch al goede seizoen en was goed voor de 2-0 in het duel dat uiteindelijk in 2-2 eindigde. Achterin eiste ook Willem Janssen een plek op. Hij stapte met Utrecht bij De Graafschap met een clean sheet van het veld: 0-1.

Bekijk in de Eredivisie op Rapport alle uitgedeelde cijfers van speelronde 22.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.