Elftal van de Week: AZ-duo en defensie van staartclubs

Reacties

AZ, FC Twente en Excelsior leveren allemaal twee spelers voor het Elftal van de Week van speelronde 32 in de Eredivisie. De overige spelers zijn afkomstig van Sparta, Feyenoord, Ajax, Heracles en SC Heerenveen.

Elftal van de Week: AZ-duo en defensie van staartclubs

Alireza Jahanbakhsh werd vanwege zijn glansrol tegen Vitesse (4-3 zege) Speler van de Week, de Eredivisie-smaakmaker wordt voorin vergezeld door ploeggenoot Wout Weghorst. Op links is er een plekje ingeruimd voor Marco Rojas, die met twee goals belangrijk was in de zege van Heerenveen op ADO (2-0). Een overwinning die in de strijd om een play-off-ticket zeer goed uitkomt.

Tonny Vilhena en Hakim Ziyech vormen de afvaardiging van de traditionele topdrie. Jeffry Fortes en Jamiro Monteiro, die eigenhandig een punt redde namens Heracles bij Excelsior (2-2), completeren het middenveld.

De achterhoede bestaat volledig uit spelers die nog strijden om lijfsbehoud. Sherel Floranus was met twee assists belangrijk in de 2-1 zege op NAC Breda. FC Twente staat er weliswaar beroerd voor, maar leverde na de 2-0 zege op PEC Zwolle toch twee verdedigers met Stefan Thesker en Jeroen van der Lely.

Op doel is gekozen voor Ögmundur Kristinsson, die bij Excelsior het seizoen mag afmaken in de hoop zo een WK-ticket te verdienen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.