Elftal van de Week: Ajax en FC Groningen vormen ruggengraat

Reacties

Ajax is met drie spelers hofleverancier van het Elftal van de Week van speelronde 33 in de Eredivise. FC Groningen levert twee spelers, de andere zes uitverkorenen komen allemaal van verschillende clubs.

Elftal van de Week: Ajax en FC Groningen vormen ruggengraat

Het opgeleefde Willem II won knap (en met wat geluk) met 0-1 bij PEC Zwolle. Dat was voor een groot deel te danken aan doelman Timon Wellenreuther. De van Schalke 04 overgekomen Duitser raakte gedurende het seizoen zijn basisplek kwijt aan Matthijs Branderhorst, maar krijgt door de blessure van zijn concurrent in de slotfase van het seizoen alsnog de kans. Die greep hij zondag met beide handen aan. Vóór hem vormen Matthijs de Ligt (Ajax), Jannes Vansteenkiste (Roda JC) en Samir Memisevic (FC Groningen) de defensie.

Op het middenveld is Juninho Bacuna de tweede Groninger in het Elftal van de Week. In tegenstelling tot zijn collega Memisevic kwam hij tijdens de 4-0 zege op Excelsior níét tot scoren, maar de uitblinker maakte desondanks voldoende indruk. NAC Breda-smaakmaker Manu García verdiende eveneens een plekje, hij nam de Brabanders (die door de 3-0 overwinning tegen SC Heerenveen zo goed als veilig zijn) bij de hand.

Namens Feyenoord en Ajax lieten middenvelders Karim El Ahmadi en Hakim Ziyech op hun beurt zien al in WK-vorm te zijn, beide internationals van Marokko - die komende zomer ongetwijfeld mogen afreizen naar Rusland - blonken uit. Ziyech (die ook Speler van de Week werd) speelde uitstekend tijdens de 3-0 zege op AZ, El Ahmadi was de roerganger tijdens de 3-1 derbyzege op Sparta.

Voorin komen twee van de drie aanvallers uit de wedstrijd ADO Den Haag - PSV. Zowel spits Björn Johnsen van de thuisploeg als Gastón Pereiro van de bezoekers scoorde twee keer, wat hen allebei een plekje opleverde. De derde aanvaller is David Neres van Ajax, de Braziliaan nam tegen AZ de derde en laatste treffer voor zijn rekening.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.