Elftal van de Week: Ajax en AZ hofleverancier, Bazoer blinkt uit in derby

Reacties

Ajax en AZ zijn de hofleveranciers in het VI Elftal van de Week van Eredivisie-speelronde negen. Beide clubs leveren drie spelers.

Elftal van de Week: Ajax en AZ hofleverancier, Bazoer blinkt uit in derby
© Pro Shots

AZ haalde hard uit tegen FC Utrecht. Jesper Karlsson werd voor zijn hoofdrol al verkozen tot Speler van de Week, maar ook Dani de Wit en Jordy Clasie blonken uit in het AFAS Stadion. Laatstgenoemde was met een schitterende pass de vormgever van het eerste doelpunt, waarmee de toon van de wedstrijd werd gezet. De Wit was met twee doelpunten vanzelfsprekend ook erg belangrijk.

Dat Ajax een dag eerder met 0-2 won van SC Heerenveen, was grotendeels te danken aan Dusan Tadic. De captain leverde de assist voor beide Amsterdamse doelpunten. Daley Blind en met name Remko Pasveer zorgden ervoor dat Ajax vervolgens niet echt meer in de problemen kwam. De ervaren doelman verrichtte in het Abe Lenstra Stadion vijf reddingen, het hoogste aantal dit seizoen.

PSV worstelde zich zaterdag pas laat langs PEC Zwolle en daarbij blonk vooral Cody Gakpo uit. Hij gaf de assist bij de 1-1 van André Ramalho en schoot vervolgens zelf de voor de Eindhovenaren verlossende 2-1 binnen. De aanval bestaat zo uit drie linksbuitens. Het slotakkoord was voor Olivier Boscagli met een fraaie vrije trap, die hem ook een plaatsje in de defensie heeft opgeleverd.

Jens Toornstra, die een lichtpuntje was in de moeizame wedstrijd van Feyenoord, en Luuk Brouwers, die een belanrijke rol vertolkte bij Go Ahead Eagles tegen Heracles Almelo, hebben een plaatsje op het middenveld. Ook Iñigo Córdoba viel op bij de Deventenaren, maar is net buiten het elftal gevallen.

En dan is er nog de uitblinker in de verhitte Gelderse derby: Riechedly Bazoer. De 25-jarige verdediger krijgt regelmatig complimenten voor zijn voetballende kwaliteiten maar was zondag van groot belang voor Vitesse met een uitstekende verdedigende ingreep. Hij hield Jonathan Okita in de slotfase van de gelijkmaker af.

Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.