Elftal van de Week: afgevaardigden van PSV, Ajax en Feyenoord

Reacties

Een zeer aanvallend Elftal van de Week na speelronde 30 in de Eredivisie. PSV en het plotseling in bloedvorm verkerende Roda JC Kerkrade zijn hofleverancier met ieder twee spelers.

Elftal van de Week: afgevaardigden van PSV, Ajax en Feyenoord

Aanvoerder Marco van Ginkel en clubtopscorer Hirving Lozano speelden een hoofdrol in de spectaculaire comeback van PSV op bezoek bij AZ (2-3). Hoewel de Alkmaarders een 2-0 voorsprong weggaven, is er toch een plekje ingeruimd voor Wout Weghorst. De spits maakte beide doelpunten tegen koploper PSV en speelde ondanks de nederlaag een ijzersterke wedstrijd.

Roda JC vervolgde zijn opmars met een knappe 3-2 zege op PEC Zwolle. Spits Dani Schahin speelde ijzersterk, maar de allerbeste man aan Limburgse zijde was Mikhail Rosheuvel. De rechtsbuiten werd de laatste maanden na enkele opzichtige missers hevig bekritiseerd, maar toonde tegen PEC aan wel degelijk een belangrijke speler te zijn voor de degradatiekandidaat.

Bram Castro voorkwam met enkele knappe reddingen dat Ajax met ruime cijfers won van Heracles Almelo en staat daarom onder de lat in dit elftal. Hij moet het doen met een verdediging bestaande uit Tom Beugelsdijk, Sven van beek en Samir Memisevic, die allen het rapportcijfer 7 in de wacht sleepten. Op het middenveld is verder plaats voor Ajax-vormgever Hakim Ziyech, terwijl Sparta Rotterdam-uitblinker Robert Mühren eveneens niet mag ontbreken deze week.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.