Elftal van de Week: acht clubs leveren tenminste één speler

Reacties

Het Elftal van de Week van speelronde zeven heeft drie hofleveranciers. Ajax, Feyenoord en Excelsior leveren ieder twee spelers in een team dat is samengesteld met spelers van in totaal acht clubs.

Elftal van de Week: acht clubs leveren tenminste één speler

Ajax had het erg lastig op bezoek bij Fortuna Sittard en het zijn dan ook geen middenvelders of aanvallers die uitblonken bij de Amsterdammers. Doelman Andre Onana hield Ajax enkele keren op de been, terwijl de weer fitte Matthijs de Ligt ook direct zijn waarde bewees.

Feyenoord leek lange tijd af te stevenen op puntenverlies tegen Vitesse, tot Robin van Persie vlak voor tijd toesloeg met een prachtige vrije trap. De routinier was sowieso de beste man op het veld en werd door ons dan ook verkozen tot Speler van de Week. Ploeggenoot Eric Botteghin heeft tevens een plekje in het Elftal van de Week bemachtigd.

De derde hofleverancier is Excelsior, dat verrassend won van het zo goed presterende VVV-Venlo. Jerdy Schouten speelde niet voor het eerst dit seizoen een ijzersterke wedstrijd. Spits Elías Már Ómarsson scoorde na een solo van zestig meter en verdient daarom ook een plek in het team vol uitblinkers, dat verder wordt aangevuld door spelers van FC Utrecht (Timo Letschert), PSV (Angeliño), De Graafschap (Stef Nijland), ADO Den Haag (Abdenasser El Khayati) en Fortuna Sittard (Lisandro Semedo.

Clasie: 'Ons spel is niet om van te genieten'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.