Elftal van de eerste seizoenshelft: Feyenoord hofleverancier, maar één Ajacied

Reacties

De laatste Eredivisie-wedstrijd van 2022 is gespeeld. Tijd om de balans op te maken. De prestaties van koploper Feyenoord zijn ook terug te zien in het VI Elftal van de eerste seizoenshelft.

Elftal van de eerste seizoenshelft: Feyenoord hofleverancier, maar één Ajacied

Trainer Arne Slot waakt voor euforie. 'Het is veel te vroeg om alleen maar naar de ranglijst te kijken', zei de coach van Feyenoord, dat de WK-break ingaat met drie punten voorsprong op Ajax en PSV.

Trots is Slot zeker wat zijn ploeg na de zomerse gedaantewisseling heeft gepresteerd. De gebleven Gernot Trauner en Orkun Kökçü hebben daarbij hun waarde getoond, getuige hun plaats in het elftal dat gebaseerd is op de wekelijkse VI-beoordelingen. Ook nieuwkomers David Hancko en Sebastian Szymanski hebben zich in het shirt van Feyenoord bewezen als versterkingen. Zij maken het kwartet afgevaardigden van de Rotterdammers vol.

AZ heeft twee vertegenwoordigers. De doorgebroken Milos Kerkez en Tijjani Reijnders behaalden uitstekende cijfers. De aanvalskracht van PSV komt ook terug in het Elftal, waar de Eindhovense WK-gangers Cody Gakpo en Xavi Simons de voorhoede vormen.

Ajax is alleen vertegenwoordigd door Kenneth Taylor. Lars Unnerstall, de uitblinker bij FC Twente en Heerenveen-back Milan van Ewijk zijn de andere eenpitters in VI's Elftal van de eerste seizoenshelft.

De elf namen op een rij:
Unnerstall; Van Ewijk, Trauner, Hancko, Kerkez; Reijnders, Taylor, Kökçü; Szymanski, Simons, Gakpo.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Lees hier meer over de laatste speelronde en het klassement.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.