Elf miljoen euro in noodfonds voor Nederlands voetbal

Reacties

De Oranje-spelers (Nederlands elftal, Oranje Leeuwinnen en Jong Oranje), ING en de KNVB hebben gezamenlijk een financieel steunpakket opgezet voor voetbalclubs ter waarde van elf miljoen euro. Dat maakt de Nederlandse voetbalbond maandagmiddag bekend via de officiële website.

Elf miljoen euro in noodfonds voor Nederlands voetbal
© Pro Shots

Nu er al een tijdje niet meer gevoetbald wordt, en het seizoen in het amateurvoetbal zelfs niet meer hervat zal worden, dreigen verschillende clubs in de financiële problemen te komen. Daarom is er nu een noodfonds opgezet. De donaties van de spelers en hoofdsponsor ING richten zich op het amateurvoetbal, terwijl de KNVB zowel de profclubs als amateurverenigingen te hulp schiet.

De totale steun vanuit de KNVB voor het betaald voetbal is opgebouwd uit het versneld beschikbaar stellen van middelen en het met een halfjaar opschorten van de aflossingen op de leningen die sommige clubs bij de bond hebben. Daarnaast gaat de bond uit de eigen reserves van de sectie betaald voetbal gelden vrijmaken om de clubs te ondersteunen in het overbruggen van deze periode.

Dinsdag vergadert de KNVB met de profclubs over hoe het seizoen 2019/20 beëindigd moet gaan worden. Meerdere clubs hebben aangegeven dat zij per direct willen stoppen, maar de KNVB wil het voetbaljaar uitspelen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.