EL-specialist Sevilla maakt na entree De Jong einde aan 'marathonsprookje' Wolves

Reacties

Sevilla maakt nog steeds kans op de vierde Europa League-eindzege in de laatste zeven seizoenen. Vlak na de late entree van Luuk de Jong maakten de Spanjaarden dinsdagavond een einde aan het sprookje van Wolverhampton Wanderers, dat een slopend seizoen daarmee ten einde ziet komen.

EL-specialist Sevilla maakt na entree De Jong einde aan 'marathonsprookje' Wolves
© Pro Shots
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers
0 - 1
Sevilla
Sevilla

Het bijzondere verhaal van marathonploeg Wolves is inmiddels bekend. De Engelsen begonnen al op 25 juli 2019 aan het huidige seizoen, aangezien op die datum het heenduel in de tweede EL-voorronde tegen Crusaders uit Noord-Ierland op het programma stond. Sindsdien speelde Wolves tot dinsdagavond 58 officiële wedstrijden, de kwartfinale tegen Sevilla was de 59ste en volgde exact 383 dagen na de start van het seizoen. Overigens: FC Basel (dat werd uitgeschakeld door Shakhtar Donetsk) begon nóg twee dagen eerder aan het seizoen. Het was voor Wolves overigens in meerdere opzichten een historische wedstrijd: voor de eerste keer sinds 1972 kwam de ploeg zo ver in Europa.

Die kwartfinale is nu ook het eindstation geworden. En dat terwijl het duel nog zo goed leek te beginnen voor Wolves. Met een machtige sprint die op de Olympische Spelen niet zou misstaan ging erkend snelheidsduivel Adama Traoré ervandoor, Sevilla-verdediger Diego Carlos kon hem pas binnen de zestien afstoppen met een overtreding. De toegekende penalty werd genomen door Raúl Jiménez, de Mexicaanse spits die Wolves in de achtste finale met een rake penalty voorbij Olympiakos had geschoten. Die goal betekende dat hij alle acht van zijn strafschoppen in Engelse dienst had benut, maar dinsdagavond faalde hij jammerlijk: keeper Yassine Bounou kon de slappe inzet makkelijk stoppen.

Gaatje
Na die misser nam Sevilla het heft overtuigend in handen, Wolves moest steeds verder achteruit, hoewel de Spanjaarden lange tijd geen enorme kansen kregen. Jules Koundé en Youssef En-Nesyri (de vervanger van De Jong) kregen wel mogelijkheden, maar een kwartier voor tijd was Éver Banega pas écht dichtbij. Zijn heerlijke vrije trap werd door Wolves-keeper Rui Patrício echter uit de bovenhoek getikt. Ook een kopbal van En-Nesyri in de 84ste minuut ging er via een Wolves-verdediger niet in.

Die kopkans bleek het laatste kunstje van de Marokkaanse spits, want nauwelijks een minuut later vond trainer Julen Lopetegui het dan toch tijd om De Jong binnen de lijnen te brengen. Vlak daarna vond Sevilla alsnog een gaatje in de Engelse defensie, op fraaie wijze. Een perfect aangesneden voorzet van Banega werd door Lucas Ocampos (foto) met het hoofd in de lange hoek geprikt: die 0-1 bleek ook de eindstand.

Daarmee maakt Sevilla de status van Europa League-specialist weer waar. Sinds de UEFA Cup met ingang van het seizoen 2009/10 overging in de Europa League, won Sevilla het toernooi drie keer op rij: in 2013/14, 2014/15 en in 2015/16. Bovendien werd de UEFA Cup ook al twee keer gewonnen. In de halve finale speelt Sevilla nu tegen Manchester United, dat maandag moeizaam afrekende met FC Kopenhagen. De andere halve eindstrijd gaat tussen Shakhtar Donetsk en Internazionale (maandag al te sterk voor het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz). Die duels staan voor zondag en maandag gepland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.