El Ghazi wordt beroofd van heldenrol na wereldgoal voor Villa

Anwar El Ghazi heeft vrijdag een bijzondere avond beleefd in het Championship. De 23-jarige aanvaller scoorde twee keer voor zijn ploeg Aston Villa, dat de zege op West Bromwich Albion na zijn wissel wel nog uit handen gaf.

West Bromwich Albion
2 - 2
Aston Villa
Aston Villa

El Ghazi, die dit seizoen gehuurd wordt van OSC Lille, stond pas voor de vijfde keer in de basis bij Villa. Al na twaalf minuten beloonde hij het vertrouwen van manager Dean Smith. De voormalig Ajacied haalde vanaf een meter of twintig uit en zag de bal via een West Brom-been in het doel belanden: 0-1.

West Brom, dat derde staat in het Championship, gaf zich echter niet gewonnen. Gesteund door het thuispubliek op The Hawthorns kwam de thuisploeg in de 28ste minuut op gelijke hoogte. Dwight Gayle scoorde op aangeven van Harvey Barnes.

In de 59ste minuut sloeg El Ghazi echter opnieuw toe. Van vrijwel dezelfde plek als zijn eerste goal nam de tweevoudig Oranje-international het doel van de thuisploeg onder vuur en zijn schot verdween schitterend in de bovenhoek: 1-2.

El Ghazi leek lange tijd op een status als matchwinner af te stevenen, maar werd daar in de slotfase van beroofd. Jay Rodríguez werkte de bal in de 93ste minuut na een bijzondere carambole uiteindelijk met zijn arm binnen, maar zijn treffer werd toch goedgekeurd, waardoor 2-2 de eindstand was.