El Ghazi draagt met hoofdrol bij aan dreun voor ploeterend West Brom

Ondanks een snelle goal van Anwar El Ghazi heeft Aston Villa zondagavond thuis niet kunnen winnen van West Bromwich Albion. De in degradatienood verkerende bezoekers lieten een cruciale zege in de dying seconds glippen.

Aston Villa
Aston Villa
2 - 2
West Bromwich Albion

El Ghazi is de laatste weken bepaald geen zekerheidje in de basisopstelling van Aston Villa-manager Dean Smith. Op 3 maart mocht hij tijdens de 1-0 nederlaag bij Sheffield United starten, toen werd hem een hoofdrol door de neus geboord. Daarna zat hij drie duels op de bank, voordat hij tijdens de 3-1 overwinning tegen Fulham weer mocht beginnen. De afgelopen twee wedstrijden (2-1 nederlagen tegen Liverpool en Manchester City) zat hij weer op de bank, waarna hij zondagavond in de basis stond.

En dat vierde de ex-aanvaller van Ajax passend. De bal ging in de negende minuut al op de stip na een overtreding op Ross Barkley, waarna El Ghazi de pingel mocht nemen. Hij faalde niet: 1-0. Nog voor rust kreeg echter ook WBA een strafschop, die werd benut door Matheus Pereira. En ná rust werd het nog erger voor de thuisploeg, toen een schot van Mbaye Diagne door Tyrone Mings in zijn eigen doel werd gewerkt.

Die 1-2 leek ook de eindstand te worden, maar in de blessuretijd maakte Keinan Davis er alsnog 2-2 van. Daarmee kreeg het tegen degradatie knokkende West Brom een dreun. Het leek juist een van de laatste Premier League-strohalmen te pakken. Met nog vijf duels te gaan is het gat tot de veilige plaats zeventien nu echt negen punten. Het wordt voor de eerder dit seizoen aangestelde crisismanager Sam 'Big Sam' Allardyce een hele klus om de reddingsmissie alsnog tot een goed einde te brengen.