El Ahmadi geeft titelstrijd op: 'Het gat is zo wel heel groot'

Karim El Ahmadi beseft dat titelprolongatie voor Feyenoord zo goed als kansloos is. De aanvoerder van de Rotterdammers baalde van het resultaat en het spel op bezoek bij Ajax, dat met 2-0 won van de aartsrivaal.

Na afloop sprak de middenvelder van de Rotterdammers over het doorschuiven van Frenkie de Jong bij Ajax. Voor rust had Feyenoord daar steeds een antwoord op, maar een dergelijke situatie bleek na rust de aanleiding voor de 1-0. 'We hebben dat de eerste helft veel geprobeerd met Nico en Jens (Jørgensen en Toornstra, red). Dat ging wel aardig. Ze werden daarmee ook niet echt gevaarlijk. In de tweede helft ontstaat er dan wel zo'n moment. Daar lieten we het even lopen…'

Feyenoord had zelf bij rust al op voorsprong kunnen staan, want in de eerste helft was misschien wel de grootste kans voor de bezoekers geweest. Steven Berghuis mocht oog in oog met André Onana inkoppen, maar de Ajax-keeper voorkwam een goal. 'Daar hadden we meer mee moeten doen. Ajax werd in de eerste helft ook niet echt gevaarlijk, na rust kregen ze wel wat kansen.'

'Krachtsverschil tussen Ajax en Feyenoord tekenend en ontluisterend'

Na de tweede gele kaart van Jørgensen kon Feyenoord geen vuist meer maken, zag ook El Ahmadi. 'Vanaf dat moment werd het heel moeilijk. Ze zijn in balbezit al sterk. We moesten vanaf dat moment nog op een counter gokken, maar het ging het niet meer', stelde de middenvelder, die niet kon oordelen of de rode kaart voor Jørgensen terecht was. 'Ik heb het niet goed gezien.'

Door de nederlaag staat Feyenoord nu veertien punten achter op PSV en twaalf op Ajax. El Ahmadi knikte instemmend toen hem bij FOX werd gevraagd of Feyenoord maar volledig voor bekerwinst moest gaan. 'Het gat is nu wel heel groot. Dit was een cruciale wedstrijd. Die hebben we helaas niet naar onze hand kunnen zetten.'

Toornstra na verloren Klassieker: 'Ik vind dit geen afgang'