El Ahmadi begrijpt het publiek: 'We moeten ons zeker schamen'

Feyenoord liep zondag in de slotfase tegen een ruime nederlaag in de Klassieker tegen Ajax: 1-4. Captain Karim El Ahmadi begreep dat het publiek aan het einde van de wedstrijd 'schaam je kapot' scandeerde.

Na een uur kwam Feyenoord weer langszij door een treffer van Jens Toornstra. Uiteindelijk won Ajax in de slotfase ruim door twee doelpunten van Kasper Dolberg en één van Siem de Jong. Het publiek in Rotterdam-Zuid uitte hun onvrede. 'We verliezen 1-4, dan mag je je zeker schamen', aldus El Ahmadi tegenover FOX Sports. 'Zeker omdat we thuis spelen. Als je realistisch bent, dan weet je dat het vandaag geen goed voetbal was, maar na de rust hadden we kans om op een 2-1 of 3-1 voorsprong te komen.'

In de eerste helft was het spel zo nu en dan erg tegenvallend. 'De eerste helft was dramatisch van beide kanten, denk ik', analyseerde de Marokkaans international. 'Veel duels, gele kaarten en het spel lag regelmatig stil. Het voetbal was ondermaats, maar er zat zeker meer in voor ons vandaag. Ik moet wel zeggen dat Ajax het goed deed, ze zetten ons vast. Hakim (Ziyech, red.) liep door op mij. Er lag ruimte bij Sofyan (Amrabat, red.), maar we vonden hem niet genoeg.'

'Ik denk dat 1-4 wat geflatteerd is', concludeerde de 32-jarige middenvelder. Door de nederlaag bezet Feyenoord de vierde plaats in de Eredivisie. Ajax stijgt naar de tweede plek, terwijl PEC Zwolle verrassend derde staat.