EK-wens drijft ontevreden Can terug naar Bundesliga

Reacties

Emre Can keert terug naar zijn geboorteland. Borussia Dortmund neemt de Duits international over van Juventus, waar Can naar zijn mening veel te weinig aan spelen toekwam.

EK-wens drijft ontevreden Can terug naar Bundesliga
© Pro Shots

Juventus staat erom bekend dat het spelers met een aflopend contract scherp in de gaten houdt en dat was ook het geval bij Can. De inmiddels 26-jarige middenvelder maakte anderhalf jaar geleden transfervrij de overstap van Liverpool en kwam in zijn eerste seizoen in Italië nog tot 37 officiële wedstrijden. De trainerswissel bij Juventus pakte echter niet goed uit voor Can.

Maurizio Sarri geeft de voorkeur aan andere spelers op het middenveld en schreef Can niet eens in voor de groepsfase van de Champions League. Daar was de middenvelder woedend over. Hij kwam nog wel tot acht competitiewedstrijden, maar het was duidelijk dat hij – zeker met het oog op het aankomende EK – beter kon vertrekken uit Turijn. Dortmund biedt nu uitkomst.

BVB huurt Can tot het einde van het seizoen, met de optie om hem voor 26 miljoen euro definitief over te nemen. De 25-voudig Duits international speelde in de Bundesliga eerder voor Bayern München en Bayer Leverkusen en is na Erling Haaland de tweede winterse nieuwkomer bij Dortmund.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.