EK was laatste eindtoernooi voor topscheids Brych: 'Ik kan dit niet meer'

Reacties

Felix Brych zal niet actief zijn op het WK 2022. De 45-jarige Duitse scheidsrechter heeft besloten dat het afgelopen EK zijn laatste eindtoernooi is geweest.

EK was laatste eindtoernooi voor topscheids Brych: 'Ik kan dit niet meer'
© Pro Shots

Brych was deze zomer als arbiter actief op het EK. In de poulefase had hij de leiding over Nederland - Oekraïne en Finland - België, in de achtste finale floot hij Portugal - België, in de kwartfinale was hij de leidsman bij Oekraïne - Engeland, waarna hij met de halve finale Italië - Spanje afscheid nam van het EK. Hij floot dus vijf duels, een record: nooit eerder floot een scheidsrechter op het Europees kampioenschap zo veel wedstrijden.

Het EK blijkt voor Brych zijn laatste kunstje op een internationaal eindtoernooi te zijn geweest, want hij heeft zijn pensioen aangekondigd. 'Tijdens het EK heb ik me wekenlang gefocust, dat is ook nodig om op zo'n toernooi succesvol te zijn', zo vertelt hij aan Kicker. 'Ik kan dat niet nóg eens, dus fluit ik na dit jaar geen toernooien meer. Het voelt alsof mijn loopbaan af is.'

Brych gaat wél gewoon door in de Bundesliga. Hij is 45 jaar, de leeftijdsgrens in Duitsland is 47 jaar, maar die grens wordt internationaal niet zo strikt gehanteerd. Björn Kuipers was bijvoorbeeld 48 jaar toen hij de EK-finale floot. Brych (die in 2014 de Europa League-finale floot en in 2017 de Champions League-finale) had hoe dan ook nog best actief kunnen zijn op het WK in Qatar, dat in de winter van 2022 wordt gehouden. Daar past hij dus voor.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.