Eindhoven heeft ook pareltje Elton Kabangu nog

Reacties

Na elke speelronde in de Keuken Kampioen Divisie kiest VI op basis van de beoordelingen van de verslaggevers de Speler van de Week. Deze keer is dat Elton Kabangu van FC Eindhoven. 

Eindhoven heeft ook pareltje Elton Kabangu nog

Een knuffel van coach David Nascimento en een luid applaus van het Eindhovense publiek vielen Elton Kabangu in minuut 81 ten deel. De rappe buitenspeler beleefde een onvergetelijke avond tegen een machteloos FC Dordrecht en mocht na een glansrijk optreden de resterende minuten met een brede glimlach vanaf de bank toekijken hoe zijn ploeggenoten in het veld de vernedering voor de opponent compleet maakten (8-1).

Bij Eindhoven draait dit seizoen alles om Branco van den Boomen. De aanvoerder en spelmaker van de Brabanders was ook tegen de Dordtenaren weer uitstekend op dreef. Hij zette de ene na de andere medespeler in kansrijke positie en was de regisseur van de ontketende blauw-witten. Maar Van den Boomen werd voor één keer afgetroefd als beste speler op het veld. Je zou haast vergeten dat Eindhoven met Elton Kabangu een artiest op de vleugel heeft. Snelheid en doelgerichtheid zijn zijn wapens. Eerlijk is eerlijk, dit seizoen valt Kabangu niet zo vaak op als vorig seizoen. Met de uitbarsting van afgelopen vrijdag liet hij weer eens zien wat hij allemaal in zijn mars heeft.

De 21-jarige Belgische Congolees die opgroeide bij AA Gent, nam drie treffers voor zijn rekening en was ook nog eens goed voor twee assists. Fraaie cijfers natuurlijk en voor Eindhoven zeer welkom. De ploeg aast, zoals zoveel ploegen in de Keuken Kampioen Divisie nog, op een plek in de play-offs. De start van de vierde periode was met de achtklapper in ieder geval overtuigend. Juist het maken van doelpunten is dit seizoen een terugkerend probleem. Het was niet voor niets dat Eindhoven tot afgelopen vrijdag nooit vaker dan drie keer in een wedstrijd scoorde in deze jaargang.

Met Kabangu in topvorm en Van den Boomen als beste speler in de Eerste Divisie zit er voor de Eindhovenaren misschien nog wel wat in het vat. Vrijdag volgt ongetwijfeld een nieuwe spektakelmatch, want de twee ploegen die de amusementswaarde van de voorbije speelronde flink opvoerden treffen elkaar in Velsen-Zuid: Telstar-Eindhoven is een uitgaanstip.

De topvijf van speeldag 30:

1. Elton Kabangu (FC Eindhoven) 8,5
2. Laros Duarte (Sparta Rotterdam) 8,0
3. Branco van den Boomen (FC Eindhoven) 8,0
4. Agil Etemadi (Almere City FC) 8,0
5. Kenzo Goudmijn (Jong AZ) 7,5

Eindhoven regeert in Elftal van de Week
Natuurlijk is FC Eindhoven hofleverancier van het Elftal van de Week. Het galaoptreden van de ploeg van trainer David Nascimento tegen FC Dordrecht viel op en werd beloond. Elton Kabangu en Branco van den Boomen waren de ceremoniemeesters die het imponerende avondje mogelijk maakten, maar ook verdediger Collin Seedorf verdiende een uitverkiezing.

Naast Eindhoven met drie spelers was er nog een club met meer dan één speler bij de beste elf van de speeldag. Het is niet verwonderlijk dat dat Telstar, de andere ploeg die op sensationele wijze een zege behaalde, was. Terell Ondaan en Ahmed Mendes Moreira werden aangemerkt als de spelers achter de opmerkelijk comeback tegen FC Den Bosch (van 0-3 naar 4-3).

In het doel vinden we Agil Etemadi van Almere City FC terug. Hij stopte onder andere op spectaculaire wijze een strafschop tegen TOP Oss. Dimitri Lavalée en Robbert Schilder van respectievelijk MVV Maastricht en SC Cambuur vergezellen Seedorf in de achterste linie. Op het middenveld veroverden Laros Duarte van Sparta Rotterdam en de talentvolle Kenzo Goudmijn van Jong AZ een plekje. Tussen Kabangu en Mendes Moreira in vinden we Mario Bilate van RKC Waalwijk. Hij leidde als invaller RKC Waalwijk langs Helmond Sport.

FC Eindhoven-aanvoerder Branco van den Boomen verstevigde dankzij een uitstekend optreden tijdens de showvoorstelling tegen Dordrecht zijn leidende positie in het algemeen individueel klassement. Zijn voorsprong op de Spaanse FC Twente-smaakmaker Aitor Cantalapiedra is ruim.

Algemeen individueel klassement:

1. Branco van den Boomen (FC Eindhoven) 6,84
2. Aitor Cantalapiedra (FC Twente) 6,60
3. Dylan Seys (RKC Waalwijk) 6,54
4. Javier Espinosa (FC Twente) 6,52
Xavier Mous (SC Cambuur) 6,52
6. Istvan Bakx (Go Ahead Eagles) 6,50
Mohamed Rayhi (Sparta Rotterdam) 6,50
8. Bryan Smeets (TOP Oss) 6,47
9. Wouter van der Steen (FC Den Bosch) 6,43
Huseyin Dogan (TOP Oss) 6,43
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.