Einde van tijdperk dreigt bij Atalanta na clash tussen Gómez en Gasperini

Reacties

Alejandro 'Papu' Gomez miste dit seizoen nog geen wedstrijd van Atalanta Bergamo, totdat trainer Gian Piero Gasperini hem zondag opeens op de bank zette tegen Fiorentina. Om rust te geven, zo was de officiële lezing. Maar Italiaanse media weten wel beter: de dagen van de aanvoerder van Atalanta zijn geteld, een vertrek in de winter dreigt.

Einde van tijdperk dreigt bij Atalanta na clash tussen Gómez en Gasperini
© Pro Shots

Althans, dat is de stellige overtuiging van La Gazzetta dello Sport en de goed ingevoerde journalist Fabrizio Romano. Laatstgenoemde meldde maandag al dat Gómez in januari op zoek gaat naar een nieuwe club, de roze sportkrant deed daar dinsdag een schepje bovenop door te melden dat het 32-jarige boegbeeld om een transfervrij vertrek zal vragen. En dat allemaal omdat zijn relatie met Gasperini ernstig is vertroebeld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Maandag voegde Gómez een nieuw hoofdstuk toe aan de soap die Italiaanse media al een tijdje bezighoudt door de training naar verluidt woedend te verlaten. Het komt bovenop de vermeende aanvaring met Gasperini in de rust van het Champions League-duel met FC Midtjyjlland, waarin de Argentijn aanvaller volgens de verhalen weigerde om de instructies van de Italiaanse trainer op te volgen. Na rust kwam Gómez niet terug in het veld.

De captain van La Dea verscheen vervolgens wel weer aan de aftrap in het cruciale CL-duel met Ajax, waarna directeur Luca Percassi alle onrust ook de kop probeerde in te drukken door te stellen dat zowel Gasperini als Gómez niet zou vertrekken als gevolg van de interne onrust. De aanvaller zou vervolgens ook zijn excuses hebben aangeboden aan iedereen binnen de club, maar de rust is sindsdien allerminst weergekeerd bij Atalanta.

In het door zware regenval uitgestelde Serie A-duel met Udinese zou Gómez namelijk al op de bank beginnen en zondag tegen Fiorentina kwam hij zelfs helemaal niet binnen de lijnen. Het was voor Italiaanse media meteen reden te vermoeden dat er iets speelde. Gasperini counterde die speculaties door te stellen dat de Argentijn tot nu toe alle wedstrijden had meegedaan en ontkende dat Gómez in januari vertrekt, toen hem die vraag werd gesteld.

Gasperini liet Gómez volledig links liggen in het Serie A-duel van afgelopen zondag met Fiorentina, dat Atalanta zonder zijn Argentijnse captain met 3-0 won.
© Pro Shots
Gasperini liet Gómez volledig links liggen in het Serie A-duel van afgelopen zondag met Fiorentina, dat Atalanta zonder zijn Argentijnse captain met 3-0 won.

Maar Gasperini voegde daar wel enkele opmerkelijke uitspraken aan toe. Zo zei de 62-jarige Italiaan dat de club 'harde beslissingen' moet nemen over de toekomstige doelstelling van de club en de trainer. 'Als de trainer niet meer op één lijn zit met de club, wordt dat een probleem, maar we wisselen altijd ideeën uit, er is geen probleem.' En tot slot zei de trainer dat hij niet weet of en hoe de situatie met Gómez door de club wordt opgelost.

'Ik denk dat Gómez onze belangrijkste speler is van de afgelopen vijf jaar', probeerde Gasperini uit te leggen wat precies het probleem is. 'Maar in sommige situaties... Na twee jaar was Papu's rol in de poeg bijvoorbeeld moeilijk te handhaven in sommige wedstrijden, omdat tegenstanders zich aanpassen om jou te neutraliseren. En de basis van alles is vertrouwen, we moeten open voor elkaar staan en naar elkaar luisteren.'

De waarheid
En dat vertrouwen heeft Gómez blijkbaar geschonden in het bewuste duel met Midtjylland van twee weken terug. Zijn relatie met Gasperini lijkt daardoor onherstelbaar beschadigd, met een vertrek tot gevolg. Tenminste, daar lijkt het op. Op Instagram schreef de hoofdrolspeler zelf in een statement aan de fans 'dat ze de waarheid zullen horen als hij vertrekt'. 'Jullie kennen me, jullie weten wie ik ben. Ik hou van jullie, jullie aanvoerder.'

Een pijnlijk vertrek lijkt daarmee in de maak voor de Atalanta-icoon, die al sinds 2014 in Bergamo speelt en sinds 2016 de aanvoerder is. Dat het nog goedkomt tussen de partijen, gaan ze in Italië niet meer van uit. Het speculeren over Gómez' toekomst is al begonnen. Zo zouden clubs als Inter, AC Milan en AS Roma op zijn handtekening azen. Eerst wacht woensdag de kraker tegen Juventus. Als Gómez dan weer op de bank begint, weten ze in Italië genoeg.

Midweeks programma Serie A


Di 15 dec. 2020

Wo 16 dec. 2020

Do 17 dec. 2020

Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
5
Napoli
38
24
5
9
86-41
+45
77
6
Lazio
38
21
5
12
61-55
+6
68
7
AS Roma
38
18
8
12
68-58
+10
62
8
Sassuolo
38
17
11
10
64-56
+8
62
9
Sampdoria
38
15
7
16
52-54
-2
52
10
Hellas Verona
38
11
12
15
46-48
-2
45
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Atalanta
Meer over Atalanta
Meer P. Gómez
Meer over P. Gómez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.