Einde van een tijdperk dreigt: Bayern-icoon Müller helder over zijn plannen

Reacties

Al in 2000 kwam Thomas Müller in de jeugdopleiding van Bayern München terecht, maar twintig jaar later komt er mogelijk een einde aan zijn verblijf in Beieren. In Duitse media gaat het over een botsing tussen speler en club.

Einde van een tijdperk dreigt: Bayern-icoon Müller helder over zijn plannen
© Pro Shots

Müller speelde bijna vijfhonderd wedstrijden in het eerste elftal van Bayern, maar dit seizoen wordt de alleskunner vaak op de bank gezet door trainer Niko Kovac. De dertigjarige Duitser miste weliswaar geen wedstrijd voor Bayern in de Bundesliga, maar geen enkele wedstrijd maakte hij van begin tot eind mee. Zelfs Jérôme Boateng, die eerst nog vriendelijk werd verzocht om te vertrekken afgelopen zomer, maakte meer minuten in de Duitse competitie.

'Ik ben absoluut niet blij met deze situatie. Ik ben fit en hongerig naar meer. Met de club, maar ook voor mij persoonlijk. Ik geloof er heilig in dat ik Bayern verder kan helpen', vertelt Müller in gesprek met Kicker. 'Maar ik word niet blij van de ontwikkeling in de laatste wedstrijden. Als de trainer me alleen ziet als invaller, moet ik serieus gaan nadenken over mijn toekomst. Ik ben namelijk te ambitieus voor zo'n rol', is de heldere taal van Müller.

Spelersprofiel

T. Müller


Geboortedatum:
13 september 1989
Leeftijd:
34
Geboorteplaats:
Weilheim
Nationaliteit
Duitsland
Lengte:
1,85 m
Gewicht:
76 kg
Huidige club:
Bayern München
Nationaal team:
Duitsland

Het motto is dus: spelen of vertrekken, hoewel Müller het niet zo hard wil spelen. 'De media speculeren veel de laatste dagen, daar doe ik niet aan mee.' Toch zijn de eisen van de honderdvoudig international van Duitsland duidelijk. Volgens Sky Germany bestaat er bij de clubleiding van Bayern echter geen enkele twijfel: Müller is te belangrijk voor het elftal en dus lijkt een transfer voorlopig uitgesloten.

Zo beginnen er wat barstjes te ontstaan in de relatie tussen club en speler. Müller ligt nog tot medio 2021 vast bij zijn jeugdclub, waarmee hij achtmaal de Duitse landstitel won en eenmaal de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Meer T. Müller
Meer over T. Müller
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.