Einde van een tijdperk: AC Milan gaat eigen stadion bouwen

Reacties

AC Milan en Internazionale gaan in de toekomst hun wedstrijden in een eigen stadion afwerken. Zondag werd bekend dat Milan in zee is gegaan met Studio Manica voor de bouw van een nieuw, eigen stadion. Tot voor kort hadden beide clubs nog plannen om gezamenlijk een stadion te bouwen.

Einde van een tijdperk: AC Milan gaat eigen stadion bouwen
© Pro Shots

Enkele jaren geleden werd bekend dat Milan en Inter uit Stadio Giuseppe Meazza gingen vertrekken. Het idee was om het iconische stadion te slopen en rondom de leeggekomen plek een nieuw stadion te bouwen. Er was zelfs al een ontwerp gekozenEen regionale erfgoedcommissie zette echter een streep door dat plan, waardoor beide clubs met een nieuw idee moesten komen.

Inmiddels heeft de gekozen ontwerper van het nieuwe Milan-stadion bevestigd dat hij aan de slag gaat. Volgens La Gazzetta dello Sport, de krant die het nieuws onthulde, gaat de bouw van het nieuwe stadion in 2025 beginnen en duren de werkzaamheden vier jaar. Het nieuwe stadion zal meer buiten het centrum van Milaan komen te liggen. De ontwerper lichtte al een tipje van de sluier op door te melden dat de capaciteit van het stadion naar 70 duizend gaat en dat het stadion zal bestaan uit twee ringen.

In de tussentijd wordt Stadio Giuseppe Meazza, met een capaciteit van 75 duizend, gewoon nog gebruikt. Het stadion is in de race om een toekomstige Champions League-finale te organiseren en de Olympische Winterspelen worden er geopend in 2026. Milan en Inter delen sinds 1947 het stadion.

Toen VI hoorde dat Stadio Giuseppe Meazza (of San Siro in de volksmond) tegen de vlakte ging, bezochten we het iconische stadion.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.