Einde seizoen voor AZ-revelatie Stengs

Reacties

Calvin Stengs heeft maandagmiddag dramatisch nieuws ontvangen. De achttienjarige AZ-aanvaller heeft in het duel met PSV van zaterdag (3-2) zijn voorste kruisband gescheurd en komt dit seizoen niet meer in actie.

Einde seizoen voor AZ-revelatie Stengs

Stengs kende een ijzersterk seizoensslot voor de zomer en maakte ook in de voorbereiding op het huidige seizoen veel indruk bij AZ. In de seizoensopening tegen PSV maakte zijn knie een lelijke knak na een botsing met Santiago Arias. Stengs werd vervolgens per brancard van het veld gedragen in Eindhoven en vervangen door Dabney Dos Santos.

Uit onderzoek is maandag gebleken dat zijn voorste kruisband is afgescheurd. AZ meldt dat de tiener dit seizoen niet meer in actie kan komen.

Trainer John van den Brom oogde zaterdag na het duel in het Philips Stadion al aangeslagen over de blessure van zijn aanvaller. 'Zijn blessure is vele malen erger dan deze nederlaag. Het is een kind van achttien die hard ligt te huilen op een brancard. Dat gaat wel even door je heen. Ik kon niet meer doen dan hem een hart onder de riem steken. Het doet pijn. Dan voel je met elkaar mee.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.