Einde Milanese doelpuntendroogte in San Siro leidt eerste zege Gattuso in

AC Milan heeft voor het eerst sinds de aanstelling van trainer Gennaro Gattuso een wedstrijd gewonnen. In eigen huis waren de Milanezen te sterk voor middenmoter Bologna: 2-1.

Gattuso kende tot dusver een valse start als hoofdtrainer van AC Milan. De opvolger van Vincenzo Montella liep tijdens zijn eerste wedstrijd in Benevento tegen een gelijkspel op door een treffer in extremis van doelman Alberto Brignoli (2-2). Daar kwam midweeks een nederlaag in de Europa League tegen NK Rijeka bovenop (2-0). Het al geplaatste Milan kwam in het Europese duel niet met de beste elf voor de dag, zo zat bijvoorbeeld aanvoerder Leonardo Bonucci op de bank.

In de Serie A tegen Bologna stuurde Gattuso uiteraard weer de sterkste elf het veld in. Dit resulteerde in een vroege voorsprong voor de Rossoneri. Nikola Kalinic legde de bal terug met het hoofd, waarna Giacomo Bonaventura de openingstreffer binnenschoof. Op deze wijze kwam er een einde aan een Milanese doelpuntendroogte van 399 minuten in San Siro in de competitie.

Lang kon Milan echter niet genieten van de voorsprong, want dertien minuten later stond de gelijkmaker alweer op het scorebord. Ex-Milan-speler Mattia Destro sneed gemakkelijk naar binnen en legde de bal klaar voor Simone Verdi. De aanvaller, afkomstig uit de jeugdopleiding van de Milanezen, schoot de bal vervolgens schitterend in de bovenhoek: 1-1.

Een kwartier voor tijd trok Milan alsnog aan het langste eind. Na een voorzet van Fabio Borini nam opnieuw Bonaventura het doelpunt voor zijn rekening. Door de overwinning stijgt Milan naar de zevende plaats in de Serie A. De formatie van Gattuso neemt het midweeks in het toernooi om de Coppa Italia op tegen Hellas Verona.