Einde carrière komt erg dichtbij voor Hazard na roemloos afscheid

Reacties

Eden Hazard is oorverdovend stil nadat zijn vertrek bij Real Madrid bekend is gemaakt. Belgische media denken dat de 32-jarige aanvaller na dit seizoen weleens een punt achter zijn carrière kan zetten.

Einde carrière komt erg dichtbij voor Hazard na roemloos afscheid
© Pro Shots

Een reactie van Hazard is er nog niet geweest nadat Real zaterdagavond in een statement bekendmaakte dat de buitenspeler vertrekt. Er werd met Hazard overeenstemming bereikt over ontbinding van het contract dat eigenlijk nog tot medio 2024 liep. Een contract dat Hazard jaarlijks 28 miljoen euro bruto opleverde. Het is een duizelingwekkend hoog salaris, maar wel een salaris dat past bij een aankoop die voor een transfersom van 115 miljoen euro gehaald is. De voormalige smaakmaker van Chelsea maakte de verwachtingen in Madrid echter nooit waar.

Hazard deelde zaterdagavond via Instagram alleen het korte statement van Real. Reageren op zijn afscheid of een nieuw avontuur aankondigen, deed hij nog niet. In zijn thuisland wordt gevreesd dat het einde van zijn carrière bereikt is. Zo schrijft De Morgen: 'Madrid opende de deur naar een ontbinding van het contract, Hazard - inmiddels naar verluidt helemaal gedemotiveerd - wilde de tango meedansen. Zonder veerkracht naar de exit.'

Drie maanden geleden sprak Hazard in een interview met RTBF de wens uit nog minstens één volledig seizoen bij Real te blijven, om zijn klasse eindelijk nog eens te kunnen tonen. Bij Sporza wordt onderstreept dat Hazard in datzelfde interview tegelijkertijd al zinspeelde op een snel einde van zijn carrière. 'Ik nam al afscheid van de nationale ploeg, dus het volgende is er helemaal mee ophouden', klonk het drie maanden geleden. Het is misschien ook wel tekenend dat het zondagochtend niet gonst van de geruchten over een vertrek naar een andere club. Het dreigt almaar stiller te worden rond Hazard.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.