Einde aan waanzinnige reeks FC Twente, Sparta viert verjaardagsfeestje

FC Twente is maandagavond tegen de eerste competitienederlaag sinds 30 november aangelopen. Op bezoek bij RKC Waalwijk werd de koploper van de Keuken Kampioen Divisie verrast.

RKC Waalwijk
4 - 1
FC Twente
FC Twente

Twente bewees in de afgelopen maanden de sterkste ploeg in de Keuken Kampioen Divisie te zijn en bleef in vijftien competitiewedstrijden op rij ongeslagen. Maandag kwam er een einde aan die geweldige reeks en daar was Dylan Seys voor een groot deel verantwoordelijk voor. In de veertiende minuut zorgde hij met een geweldige voorzet voor de assist bij de 1-0 van Mario Bilate, waarna Seys de marge kort voor rust zelf verdubbelde.

Twente moest in de tweede helft in de achtervolging en kwam na een ruim kwartier terug in de wedstrijd, via de fraai uitgespeelde aansluitingstreffer van Aitor Cantalapiedra. Met Haris Vuckic (terug van dertien maanden blessureleed) als invaller ging Twente hierna nog op zoek naar de gelijkmaker, maar daar kwamen geen grote kansen voor. Vijf minuten voor tijd kwam RKC er met een tegenaanval razendsnel uit en maakte Ricardinho een wel erg ongelukkig eigen doelpunt, voordat Darren Maatsen er zelfs nog 4-1 van maakte. Zodoende ging het voor het eerst in lange tijd weer eens mis voor de ploeg van Marino Pusic.

Sparta Rotterdam
2 - 0
MVV Maastricht

Sparta Rotterdam pakte wél drie punten en verkleinde zijn achterstand op koploper Twente tot acht punten. Op de verjaardag van de club (Sparta werd op 1 april 1888 opgericht) werd MVV in de tweede helft over de knie gelegd. Sparta was in de eerste helft al heer en meester, maar slaagde er toen nog niet in om de score te openen. Een treffer van Mohamed Rayhi, na een halfuur spelen, werd afgekeurd vanwege buitenspel.

In de eerste vijf minuten van de tweede helft sloeg Sparta direct tweemaal toe. Eerst scoorde Ragnar Ache uit een rebound na een schot van Lars Veldwijk, niet veel later schoot Veldwijk zelf de 2-0 in de verre hoek binnen. Een comeback van MVV zat er geen moment in en Sparta liet nog een aantal kansen om de overwinning ruimer te laten uitvallen onbenut. Toch kan Henk Fraser tevreden zijn over wat zijn ploeg heeft laten zien.

Go Ahead Eagles
2 - 3
Telstar
Telstar

Een slechte avond voor Go Ahead Eagles begon al verschrikkelijk. Ahmad Mendes Moreira strafte miscommunicatie in de Deventer defensie al in de tweede minuut genadeloos af en zorgde zo voor de 0-1 voor Telstar. De gelijkmaker van Jaroslav Navrátil liet niet lang op zich wachten, maar de Tsjech moest zich haast direct na dit doelpunt met een blessure laten vervangen.

Zonder Navrátil kwam Go Ahead in de tweede helft nog eens op achterstand. Ook de treffer van Melle Springer werd echter snel weggepoetst: Thomas Verheydt maakte geen fout toen hij mocht aanleggen voor een strafschop. Go Ahead slaagde er niet in om hierna eens een voorsprong te nemen en lange tijd leek het duel op een gelijkspel af te stevenen. Vlak voor het einde besliste Dylan Mertens echter anders, door van dichtbij de 2-3 binnen te knallen.

FC Den Bosch
3 - 1
Jong PSV
Jong PSV

FC Den Bosch won voor maandag maar één van zijn laatste tien competitiewedstrijden en dus is de zege op Jong PSV, vooraf de nummer vier van de ranglijst, toch behoorlijk verrassend te noemen. Vincent Vermeij scoorde tweemaal voor de Bosschenaren, waar ook Sven Blummel een doelpuntje meepikte. Namens Jong PSV was Zakaria Aboukhlal met een rake kopbal trefzeker. Den Bosch is Jong PSV nu voorbij op de ranglijst en heeft nog twee punten minder dan nummer drie Go Ahead.