Eind april supporters welkom bij wedstrijden in betaald voetbal

Reacties

De clubs in het Nederlandse betaald voetbal hebben toestemming gekregen om eind april toeschouwers toe te laten bij de wedstrijden. Dat meldt de KNVB. In de Eredivisie gaat het om de dertigste speelronde, die op 23, 24 en 25 april wordt afgewerkt.

Eind april supporters welkom bij wedstrijden in betaald voetbal
© Pro Shots

In de dertigste speelronde staat onder meer de competitietopper tussen Ajax en AZ op het programma. Er mogen 7.500 supporters naar de mogelijke kampioenswedstrijd van de Amsterdammers in de Johan Cruijff Arena komen kijken. Bij Feyenoord-Vitesse kunnen 6.500 fans naar binnen.

'We onderhouden intensief contact met het kabinet over de terugkeer van het publiek in de stadions en alle kansen en mogelijkheden die dit proces kunnen versnellen', zegt KNVB-directeur Eric Gudde. 'Na de Fieldlab-experimenten bij drie wedstrijden is dit een hele mooie, nieuwe stap: voor het eerst hebben we tijdens een speelronde bij alle wedstrijden toeschouwers op de tribune.'

Supporters die naar de wedstrijden willen komen kijken, moeten wel kunnen aantonen dat ze geen corona hebben en een testbewijs overleggen. 'Het nieuwe wettelijk kader voor sneltesten moet in mei actief worden. Met nog een aantal spannende speelrondes te gaan, is het realistisch dat dit seizoen eindigt zoals we het is begonnen: met supporters in de stadions die de spelers aanmoedigen.'

Niet alleen in de Eredivisie, maar ook in de Keuken Kampioen Divisie mogen in het laatste weekend van april supporters naar de wedstrijden komen kijken. Op het tweede niveau wordt dan de 36ste speelronde afgewerkt.

Datum Wedstrijd Toeschouwers
23 april Willem II-RKC 2.000
24 april Heerenveen-PEC Zwolle 2.000
24 april PSV-FC Groningen 4.000
24 april Sparta-VVV 2.000
25 april Ajax-AZ 7.500
25 april ADO-Fortuna Sittard 1.700
25 april FC Emmen-Heracles Almelo 1.200
25 april FC Twente-FC Utrecht 4.000
25 april Feyenoord-Vitesse 6.500

Bron van bovenstaande tabel: de rijksoverheid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.