'Eigenaren PSG willen Leeds United overnemen'

Reacties

Leeds United komt mogelijk in Qatarese handen. The Financial Times meldt dat Qatar Sports Investments (QSI), dat ook Paris Saint-Germain in handen heeft, met de Championship-club in gesprek is over een overname van de aandelen.

'Eigenaren PSG willen Leeds United overnemen'

Het door de Qatarese staat gesteunde QSI probeert al twee jaar een voet aan de grond te krijgen in het Engelse voetbal. Volgens het Britse zakenblad voert het bedrijf al maanden gesprekken met Leeds-eigenaar Andrea Radrizzani in de hoop de meerderheid van de aandelen in handen te krijgen. Een andere bron meldt dat Leeds praat met zes verschillende potentiële kopers en dat Radrizzani enkel een minderheidsaandeel zou willen verkopen.

Radrizzani overweegt al maanden om een deel van zijn aandelen van de hand te doen, maar wilde hier aanvankelijk mee wachten tot Leeds promotie naar de Premier League had bewerkstelligd. Derby County was in de play-offs echter te sterk, waardoor Leeds de Premier League-miljoenen misliep. Radrizzani startte de overnamegesprekken daarna opnieuw op.

De Italiaanse eigenaar van Leeds liet zich eerder al negatief uit over de Financial Fair Play-regels van de UEFA. Radrizzani spendeerde sinds 2017 al meer dan honderd miljoen euro aan transfers. Geld dat bij hem zou binnenkomen door de verkoop van aandelen, mag volgens de FFP-regels niet in nieuwe spelers worden gestoken. Radrizzani zou daardoor overwegen om van het geld een andere club in het buitenland te kopen om zo een netwerk op te starten zoals de eigenaren van Watford en Manchester City.

Radrizzani wilde niet reageren tegenover The Financial Times. QSI deed dat wel, zij het kort: 'We kijken altijd naar interessante kansen op de markt en Engeland staat zeker hoog op onze lijst.' Deze week werd bekend dat PSG na dit seizoen stopt met het beloftenteam. Mogelijk zou een satellietclub daarin een rol kunnen spelen voor de Parijzenaren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Leeds United
Meer over Leeds United
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.