Eigenaar Alex Kroes vertrekt bij Go Ahead Eagles

Reacties

Go Ahead Eagles-eigenaar Alex Kroes gaat de club per 1 juli verlaten. De grootaandeelhouder weet nog niet wat hij gaat doen, maar hij wil zijn handen vrij hebben voor nieuwe uitdagingen. Zijn naam zong rond bij Ajax; het is echter aannemelijk dat Kroes naar het buitenland gaat. 

Eigenaar Alex Kroes vertrekt bij Go Ahead Eagles
© Pro Shots

Kroes bezat zestig procent van de aandelen van de club uit Deventer. Die gaan nu over naar Kees Vierhouten. De multimiljonair is onder meer eigenaar van Jumper, de hoofdsponsor van Go Ahead Eagles. Vierhouten had al dertig procent van de aandelen van Kowet, dat worden er nu dus negentig. De overige tien procent zijn in handen van oud-voorzitter Hans de Vroome.

Het vertrek van Kroes op dit moment is opmerkelijk. De voormalige zaakwaarnemer en medeoprichter van SEG kwam in 2019 bij Go Ahead Eagles en wilde van de Deventenaren de veertiende club van Nederland maken. Onlangs zei hij nog tegen VI dat dit alleen structureel lukt als stadion De Adelaarshorst wordt afgebouwd en daarna de begroting richting 12,5 miljoen euro gaat. De plannen zijn er, maar het moet nog wel worden uitgevoerd.

'Er zijn meerdere uitdagingen op mijn pad gekomen, met name in het voetbal', zegt Kroes op de clubsite. 'Ik denk dat een van die kansen gedurende het komende jaar zijn beslag gaat krijgen. Ik kan dat traject nu met de vrije hand een vervolg geven, aangezien de aandelenoverdracht dan heel goed geregeld is, en dit zo te zijner tijd zonder stress zal kunnen.'

Onder leiding van Kroes promoveerde Go Ahead Eagles naar de Eredivisie en werd dit seizoen directe handhaving bereikt.

De KNVB moet de overname van de aandelen nog wel goedkeuren, maar dit lijkt een formaliteit aangezien de bond Vierhouten al een keer doorlichtte.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.