Felbegeerde kans in Eredivisie lonkt voor dribbelaar Efmorfidis

Reacties

James Efmorfidis gaat bij RKC Waalwijk zijn kans in de eredivisie krijgen. Alleen een medische keuring scheidt de Griekse buitenspeler van Almere City nog van een contract bij de Brabantse club.

Felbegeerde kans in Eredivisie lonkt voor dribbelaar Efmorfidis
© Pro Shots

Efmorfidis (24) kon rekenen op meer belangstelling uit de Eredivisie, maar het uitzicht op speeltijd bij de ploeg van trainer Fred Grim was voor de buitenspeler van groot belang bij zijn keuze. Efmorfidis, wiens contract bij Almere City afliep, had al langere tijd zijn zinnen gezet op een stap hogerop.

Efmorfidis speelde sinds januari 2018 voor Almere City. Met name door zijn dribbels viel hij op in de Keuken Kampioen Divisie. De Griek is moeilijk van de bal te krijgen, heeft oog voor zijn medespelers en kan zelf ook een goal maken. Dat juist RKC bij hem uitkomt, is niet verwonderlijk gezien de offensieve speelwijze die trainer Fred Grim hanteert. Afgelopen seizoen speelde hij pas zijn eerste wedstrijd in oktober nadat hij de eerste maanden met een peesontsteking kampte.

RKC Waalwijk kan voorin wel wat vers bloed gebruiken. Met name aan het maken van doelpunten schortte het afgelopen seizoen. Efmorfidis lijkt meer een aangever, de zoektocht naar scorende spitsen is in volle gang.

Efmorfidis heeft een opmerkelijk cv. Aangezien zijn vader als zakenman in heel Europa actief was, kwam Efmorfidis uit in de jeugdopleidingen van Ajax, Barcelona, AEK Athene en Real Madrid. In 2015 belandde hij bij AZ, waar hij enkele wedstrijden voor Jong AZ in de Tweede Divisie speelde. Na een mislukt avontuur in zijn vaderland bij Larissa bood Almere City hem een kans als prof.

Op VI PRO stonden we al eens stil bij het opmerkelijke verloop van zijn loopbaan. Lees dat verhaal hieronder.

Spelersprofiel

J. Efmorfidis


Geboortedatum:
18 januari 1996
Leeftijd:
28
Geboorteplaats:
Athena
Nationaliteit
Griekenland
Lengte:
1,78 m
Gewicht:
74 kg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer RKC Waalwijk
Meer over RKC Waalwijk
Meer J. Efmorfidis
Meer over J. Efmorfidis
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.