Effectief PSV heeft zeldzaam grote marge aan top van ranglijst

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. In de lunchwedstrijd van zondag treedt koploper PSV in het Philips Stadion aan tegen Heracles Almelo.

Effectief PSV heeft zeldzaam grote marge aan top van ranglijst
 
Speeldag9
Aftrap12.30 uur
ScheidsrechterEd Janssen

• Met zeven overwinningen in de eerste acht speelrondes is PSV als een raket van start gegaan in de Eredivisie. De Eindhovenaren koesteren een marge van vijf punten op Ajax en Feyenoord, die elkaar zondag treffen in De Kuip. Heracles bezit negen punten en stond daarmee bij aanvang van dit weekeinde dertiende.

• 1 november 1964, de datum van de enige Heracles-zege in Eredivisie-verband bij PSV. De Eindhovenaren triomfeerden veertien keer en twee keer mondde het treffen uit in een gelijkspel.

'Combinatie De Jong-Locadia verdient vertrouwen bij PSV'

• Afgelopen seizoen had PSV grote moeite met het maken van doelpunten, maar deze jaargang is alles anders. Nu al hebben de Eindhovenaren vaker gescoord dan in de hele eerste helft van het voorbije seizoen: 26 om 25 keer.

• PSV is sinds de eeuwwisseling pas de tweede club die een voorsprong van minimaal vijf punten op de nummer twee heeft na acht speelrondes. Tijdens de afgelopen jaargang had Feyenoord in deze fase van het seizoen vijf punten meer dan achtervolger Ajax.

Samenvatting VVV-Venlo - PSV

• Brandley Kuwas is dit seizoen op dreef. De aanvaller van Heracles Almelo verzorgde in de vijf wedstrijden waarin hij zijn opwachting maakte twee goals en drie assists, waarmee hij gemiddeld elke 78 minuten rechtstreeks bij een treffer betrokken is.

• PSV is dit seizoen extreem effectief. Bijna twintig procent van de schoten levert een treffer op, hetgeen een wereld van verschil is met vorig jaar. Alleen Vitesse is iets efficiënter. Heracles neemt op deze ranglijst een plaats in de middenmoot in.

• Heracles Almelo heeft dit seizoen moeite om een voorsprong te verdedigen. In duels waarin de ploeg van John Stegeman een voordelige marge verkreeg, verspeelde ze alsnog zes punten. Voorafgaand aan deze speelronde deed alleen Roda JC Kerkrade het zo slecht in dit opzicht.

Samenvatting Heracles Almelo - Vitesse

• Deze Eredivisie-jaargang trof PSV al achttien keer doel in de tweede helft, verreweg het vaakst van alle teams. Alleen Ajax (dertien goals na rust) komt een beetje in de buurt.

De laatste 5 Eredivisie-edities van PSV - Heracles Almelo:

SeizoenUitslag
2012/134-0
2013/142-1
2014/152-0
2015/162-0
2016/171-1
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.