Eerste succes Cocu bij debuut Kadioglu

Fenerbahçe heeft woensdag voor de eerste keer gewonnen onder leiding van Phillip Cocu. De Turken wonnen overtuigend van Premier League-club Fulham bij het debuut van Ferdi Kadioglu (3-0).

Fener is op trainingskamp in Zwitserland, evenals PSV. Cocu treft echter niet zijn oude werkgever, maar begon zijn nieuwe klus vorige week met een oefenwedstrijd tegen FC Lausanne-Sport (2-1 nederlaag).

Woensdag liep het beter bij Fenerbahçe, dat binnen een half uur op voorsprong kwam. Spits Giuliano was succesvol met een fraaie inzet achter het standbeen, die via Fulham-doelman Marek Rodak in het doel verdween. Enkele minuten voor rust verdubbelde verdediger Hasan Kaldirim de score.

In de tweede helft kwam de zege niet meer in gevaar voor de ploeg van Cocu. Vlak nadat middenvelder Ozan Tufan een kwartier voor tijd het duel besliste doordat de keeper zijn inzet belabberd verwerkte, kreeg Kadioglu zijn vuurdoop van Cocu. Het van NEC overgekomen talent speelde als linksbuiten en kreeg een goede kans, maar zijn poging belandde in het zijnet.

De oefenwedstrijd vormde de afsluiting van het trainingskamp van Fenerbahçe. Zaterdag oefent het elftal tegen Feyenoord in Istanbul.