Eerste drie minuten Idrissi zeggen Slot alles

Reacties

AZ rekende vrijdagavond zonder veel moeite af met RKC Waalwijk en zette een 4-0 overwinning op het bord. Oussama Idrissi had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de zege.

Eerste drie minuten Idrissi zeggen Slot alles
© Pro Shots

De vleugelaanvaller zei na afloop tegen FOX Sports dat trainer Arne Slot hem vooraf op scherp had gezet voor het duel met RKC. 'De trainer zegt dat hij vaak in de eerste drie minuten al kan zien hoe ik ga spelen', verduidelijkte Idrissi. 'Ik vroeg hem net hoe hij mijn eerste drie minuten vond en die waren oké. Dus dat moet ik vasthouden. Het is soms moeilijk daar balans in te vinden. De ene wedstrijd ben je relaxed, de andere wedstrijd ben je meer gespannen', aldus Idrissi.

Coach Slot was lovend over de verrichtingen van zijn aanvaller. 'Hij is heel goed in vorm, maar ik denk dat iedere speler op dit moment profiteert van het team. In dit geval heeft Oussama Owen Wijndal achter zich, die er iedere keer voor zorgt dat een tegenstander in twijfel zit: ga ik meelopen met die back, of zal ik het schot eruit halen? En dan is Owen er weer door', aldus Slot bij de NOS.

Stiekem weet de trainer zelf ook wat de beste optie is: Wijndal de tijd en ruimte geven om een poging op doel te wagen. De back wacht immers nog altijd op zijn eerste Eredivisiegoal voor AZ. 'Als ik een kleine tip mag geven, dan zou ik de bal toch aan Owen geven', lacht Slot.

Titelaspiraties
AZ is na vrijdag - in ieder geval voor even - medekoploper van Nederland, met hetzelfde puntenaantal als Ajax. Idrissi wil op dit moment echter nog niet zinspelen op een serieuze titelstrijd met de Amsterdammers. 'Wij leven van wedstrijd naar wedstrijd. Links en rechts wordt er gespeculeerd, maar we willen het op z'n minst vasthouden. Maar we bekijken het wedstrijd voor wedstrijd', zegt de aanvaller.

Zijn trainer sprak woorden van vergelijkbare strekking bij de NOS. Zondag zit Slot niet met voorkeursgevoelens voor PSV op de bank naar de topper te kijken, zegt hij. Openlijke support aan één van beide teams laat hij achterwege. 'Ik heb geen PSV-shirt. En ook geen Ajax-shirt, mocht je dat nog willen weten. Ik zit met een AZ-shirt op de bank en dan ga ik wel zien wat de uitslag wordt.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
25
18
2
5
68-23
+45
56
2
AZ
25
18
2
5
54-17
+37
56
3
Feyenoord
25
14
8
3
50-35
+15
50
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer O. Idrissi
Meer over O. Idrissi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.