Eerste dreun Anderlecht: 0-2 voorsprong binnen twee minuten verdwenen

Anderlecht heeft de eerste tegenvaller van het seizoen alweer moeten incasseren. Vlak voor tijd werd een 0-2 voorsprong uit handen gegeven op bezoek bij KV Mechelen.

Mechelen
Mechelen
2 - 2
Anderlecht
Anderlecht

Anderlecht beleefde vorig seizoen onder Kompany de slechtste seizoenstart in 92 jaar tijd. De eerste thuiswedstrijd ging met 1-2 verloren tegen KV Oostende, waarna het de eerste twee maanden daarna ook niet bepaald beter zou gaan. Van de eerste negen competitiewedstrijden werd er toen maar één gewonnen. Begin oktober werd dan ook hard ingegrepen: Frank Arnesen werd ontslagen als technisch directeur en Franky Vercauteren werd als hoofdcoach aangesteld om Kompany in de luwte te houden. Uiteindelijk lukte het nog om op te klimmen naar de achtste plek, twee plaatsen achter KV Mechelen, de eerste tegenstander van een kersvers seizoen.

Bij de start van dat seizoen, waar Kompany vanwege een blessure op het veld niet bij kon zijn, was er een basisplaats voor zowel Michel Vlap als Derrick Luckassen bij Anderlecht. Zij namen het op tegen Lucas Bijker, die afgelopen zomer landgenoot Arjan Swinkels met een overstap naar VVV-Venlo terug zag keren naar de Eredivisie. Na een doelpuntloze eerste helft leken Vlap en Luckassen drie punten bij te mogen gaan schrijven. Door goals van Jérémy Doku en Michael Murillo kwam Anderlecht namelijk een kwartier voor tijd op een 0-2 voorsprong.

In de slotfase ging het toch nog mis. De 0-2 voorsprong verdween binnen twee minuten als sneeuw voor de zon door goals van Igor De Camargo en Jordi Vanlerberghe. Zij dompelden Paarswit in rouw door de eindstand op 2-2 te bepalen. Vlap en Luckassen waren allebei nog wel heel dicht bij een heldenrol. Vlap zag in blessuretijd zijn poging tot corner verwerkt worden en uit die hoekschop kopte Luckassen op de lat.