Eerste aanwinst voor Slot op komst: Til hard op weg naar De Kuip

Reacties

Guus Til moet de eerste aanwinst van Feyenoord voor komend seizoen worden. Alleen het laatste papierwerk staat de overgang nog in de weg. De voormalige middenvelder van AZ gaat in Rotterdam opnieuw samenwerken met Arne Slot. 

Eerste aanwinst voor Slot op komst: Til hard op weg naar De Kuip
© Pro Shots

De komst van Til naar De Kuip wordt mogelijk gemaakt middels een huurconstructie met Spartak Moskou. De Russische topclub nam de enkelvoudig international in 2019 voor zestien miljoen euro over van AZ, maar Til kon zijn sterke prestaties in Alkmaar geen vervolg geven in Rusland.

Dit seizoen vertrok Til in de zoektocht naar meer speeltijd daarom op huurbasis naar SC Freiburg, maar bij de Bundesliga-club kwam de 23-jarige middenvelder pas zeven keer in actie. Freiburg maakte daarom geen gebruik van de optie tot koop en nu biedt Feyenoord dus uitkomst.

VI meldde onlangs al dat de Rotterdammers werk gingen maken van Til, nu Slot komend seizoen Dick Advocaat opvolgt als trainer. De nieuwe coach van Feyenoord werkte als assistent van John van den Brom bij AZ al twee jaar samen met de aanvallende middenvelder.

Til maakte bij AZ indruk als makkelijk scorende middenvelder en past met zijn loopvermogen goed in de speelstijl die Slot voor ogen heeft. In Alkmaar was Til in 96 officiële duels goed voor 28 goals. Het leverde hem in maart 2018 zijn debuut voor Oranje op

Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer G. Til
Meer over G. Til
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.