Eerst Harroui, nu Rayhi: Sparta wijst opnieuw bod op smaakmaker af

Reacties

Het was deze zomer rustig als het ging over uitgaande transfers voor de smaakmakers van Sparta Rotterdam, maar nu de deadline in zicht komt, heeft Henk van Stee het toch nog druk gekregen. De technisch directeur werd onlangs al door FC Groningen benaderd voor Abdou Harroui en heeft nu een bod vanuit Saoedi-Arabië op Mohamed Rayhi afgewezen.

Eerst Harroui, nu Rayhi: Sparta wijst opnieuw bod op smaakmaker af
© Pro Shots

Al-Batin, dat eerder deze transferwindow nog voormalig Graafschap-middenvelder Youssef El Jebli contracteerde, wilde de 26-jarige Rayhi graag hebben. Het bod dat werd uitgebracht was in de ogen van Van Stee echter veel te laag en werd van tafel geveegd. Dit tot teleurstelling van Rayhi, die duidelijk heeft gemaakt dat hij graag naar Al-Batin zou willen verhuizen.

'Logisch, want hij kan daar een veelvoud van zijn huidige salaris verdienen', zegt Van Stee. 'Ik begrijp Mo dus wel, ik heb altijd begrip voor die jongens. Maar er moet wel een win-win-situatie zijn voor drie partijen, en niet dat twee partijen blij zijn en wij met een probleem zitten. Het is ook heel moeilijk om voor een redelijk bedrag nog een vervanger binnen te halen.'

Van Stee wees eerder ook het bod van Groningen op Harroui af. Net als Rayhi heeft ook de 22-jarige middenvelder duidelijk gemaakt dat hij graag een transfer zou willen maken. 'Het is vervelend dat dit zo kort voor de deadline gebeurt', zegt Van Stee. 'Voor die jongens ook, want hun kop wordt gek gemaakt. Ik hoop dat ze professioneel genoeg zijn om de knop om te draaien. Ze mogen boos zijn op mij, maar de trainer en de rest van de spelersgroep hebben hier niets mee te maken.'

Van de onderhandelingen met Groningen over Harroui verwacht Van Stee niet veel meer. 'Ze weten hoe wij erin staan', doelde de directeur op de vraagprijs, die rond de drie miljoen euro ligt. Dat is meer dan wat Groningen wil betalen. De Noorderlingen lijken inmiddels te zijn doorgeschakeld. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.