Eerlijkheid overheerst bij De Graafschap: 'Voor rust zijn we kapot gemaakt'

Bij De Graafschap overheerst na het 1-1 gelijkspel tegen ADO Den Haag opluchting. Terwijl de druiven voor de Hagenaars zuur waren, erkenden trainer Henk de Jong en doelpuntenmaker Youssef El Jebli dat De Superboeren een puntje te veel hadden gekregen.

Of El Jebli het terecht vond, het 1-1 gelijkspel? 'Nee totaal niet', zo luidde bij de NOS zijn niet mis te verstane antwoord. 'In de eerste helft zijn we helemaal kapot gemaakt. We verloren alle duels en tweede ballen, ik snap ook niet helemaal hoe dat kan. Becker had voor rust al een hattrick kunnen maken. Gelukkig raak ik 'm na rust nog goed', zo doelde hij op zijn 1-1.

Hij beaamde dat er sprake was van een gewonnen punt. 'Maar daar zijn we heel blij mee, we hadden hier eigenlijk met nul punten moeten staan.'

Henk de Jong sprak ook van een punt winst. 'We moeten eerlijk blijven. We hadden moeite met ADO, dat druk op ons zette. Daarom kropen wij in onze schulp. En als wij iets niet moeten doen, is het angstig zijn. Wij hebben niks meer te verliezen.'

ADO-doelpuntenmaker Sheraldo Becker baalde als een stekker. 'Als je die 1-1 ziet… Dan slapen we gewoon. Dat is al het hele seizoen. Dan denk je: Hoe kan dat nou? We hebben natuurlijk kansen gemist, maar dan mag je het in de slotfase niet meer weggeven. Wij moeten winnen van De Graafschap en meer niet…', aldus de aanvaller, die in woord en gebaar liet blijken niet blij te zijn met zijn wissel.