Eerlijke Van der Sande: 'Zo'n situatie heb je liever niet als speler'

Reacties

FC Eindhoven plaatste zich vrijdag voor de tweede ronde van de nacompetitie door van De Graafschap te winnen (3-1), het zorgt voor een dilemma bij Jort van der Sande. De aanvaller van FC Eindhoven gaat na dit seizoen naar NAC Breda en die club kan zomaar eens de volgende tegenstander zijn van de Eindhovenaren.

Eerlijke Van der Sande: 'Zo'n situatie heb je liever niet als speler'
© Pro Shots

Eind april maakten FC Eindhoven en NAC bekend dat Van der Sande na afloop van het seizoen transfervrij vertrekt naar Breda en die transfer zorgt natuurlijk voor extra lading. 'Bij ons in de kleedkamer speelt het al', gaf Van der Sande na de wedstrijd tegen De Graafschap toe voor de camera van ESPN. 'Ze zeggen al dat ze hopen dat het NAC Wordt, omdat het dan voor mij een bijzondere situatie wordt.'

NAC moet eerst zien af te rekenen met ADO Den Haag, de eerste wedstrijd ging in eigen huis met 1-2 verloren. Van der Sande vindt het allemaal maar moeilijk. 'Zo'n situatie heb je liever niet als speler. Het is een dilemma. Als NAC promoveert ga je met die club de Eredivisie in en als je met FC Eindhoven promoveert laat je de club op een geweldige manier achter. Dat is ook wel iets om alles voor te geven', aldus Van der Sande, die aangaf dat hij natuurlijk zijn keiharde best gaat doen als NAC toch de komende tegenstander wordt van FC Eindhoven. De club speelde alweer in 1977 zijn laatste Eredivisie-wedstrijd.

Voor het begin van de play-offs schreven we al over de kanshebbers op het Eredivisie-ticket.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.