Een weekend van uitersten voor voetbalfamilie Reijnders

Reacties

Voetbalfamilie Reijnders heeft een bijzonder weekeinde achter de rug. Eerst speelde Tijjani Reijnders zijn eerste Derby della Madonnina met AC Milanzondag was Eliano Reijnders actief én voor het eerst trefzeker in de IJsselderby.

Een weekend van uitersten voor voetbalfamilie Reijnders
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
1 - 1
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles

Reijnders opende de score in de kraker tegen Go Ahead en maakte zo zijn eerste competitiedoelpunt sinds februari 2021. En dat in de beladen IJsselderby. 'Mijn vader heeft deze wedstrijden vroeger ook gespeeld. Dit zijn de duels die je wil winnen, daar leef je echt naartoe', aldus de middenvelder.  Maar uitgerekend tijdens dat hoogtepunt zat vader en voormalig PEC Zwolle-aanvaller Martin Reijnders níét op de tribune.

'Mijn vader was in Milaan, om daar mijn broer (Tijjani, red.) te zien spelen in de derby tussen Internazionale en AC Milan', vertelde Reijnders, die coulant was richting zijn vader. 'Ik zei van tevoren al: Ik snap dat je daarnaartoe gaat. Die wedstrijd zou ik ook ooit nog wel een keer willen meemaken. Al was het deze keer niet zo leuk natuurlijk voor mijn broer’, verwees hij naar de 5-1 oorwassing van Milan.

Moeder Reijnders was wél in Zwolle gebleven en die keuze betaalde zich uit, want het was Eliano, uitgerekend de enige geboren Zwollenaar op het veld, die het stadion liet ontploffen. 'Ik droom er natuurlijk elke wedstrijd van om te scoren, maar vannacht wel ietsje meer. Omdat je weet hoe belangrijk het is voor de supporters. Het was echt een heel mooi moment, ik was zó blij. Heel speciaal om als Zwollenaar te scoren in de IJsselderby’, reageerde Eliano Reijnders. 'En ik heb al een berichtje van mijn vader binnen hoor, dat hij trots op me is', glunderde hij.

Lees op VI PRO de hele reportage van de IJsselderby:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.