Een van de 'duurste' spelers van Europa speelt bij FC Emmen

Reacties

Met een salaris van honderd miljoen euro per jaar wordt Lionel Messi alom genoemd als duurste speler op aarde. Maar dat is maar hoe je het bekijkt.

Een van de 'duurste' spelers van Europa speelt bij FC Emmen
© Pro Shots

Messi levert altijd en Barcelona verdient het salaris deels terug via gewonnen prijzen, merchandising en sponsorcontracten. Daarmee is hij in feite goedkoper dan overschatte voetbalmiljonairs die níét leveren.

Wat dat betreft zit een van de duurste spelers van Europa in Emmen: de Zwitser Shani Tarashaj (25). De miskoop van Everton, die vorig jaar voor twee seizoenen werd gehuurd door de club uit Drenthe. In januari 2016 telde Everton een transfersom van vier miljoen neer en betaalde het een jaarsalaris van 850 duizend euro. Anno 2020 staat de teller nog altijd op nul wedstrijden en bij drie huurclubs kwam de vaak geblesseerde aanvaller slechts 27 keer op het veld. Twee keer maakte hij de negentig minuten vol. In Emmen speelde hij nog geen seconde.

Het is niet bekend welk aandeel van het salaris de Drenten overnemen van Everton, maar elke euro lijkt er één te veel. Tarashaj zelf sloot een werelddeal. Volgend jaar verlaat hij Everton vier miljoen euro rijker.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.