Een ster is geboren bij AS Roma: 'Dit is een ongelooflijke avond'

Reacties

Hij was slechts wisselgeld in de miljoenentransfer van Radja Nainggolan naar Internazionale, maar bij AS Roma zijn ze nu ontzettend blij met Nicolò Zaniolo. De middenvelder maakt een spectaculaire ontwikkeling door en schreef dinsdagavond geschiedenis tegen FC Porto (2-1 zege).

Een ster is geboren bij AS Roma: 'Dit is een ongelooflijke avond'

Zaniolo maakte beide doelpunten voor Roma en werd met zijn negentien jaar de jongste Italiaan met een dubbelslag in een Champions League-wedstrijd. Het betekent een volgend hoogtepunt in de nog jonge loopbaan van de middenvelder, die sinds de zomer voor Roma speelt. Hij kwam als volslagen onbekende binnen, maar is razendsnel uitgegroeid tot een publiekslieveling.

'Dit is een ongelooflijke avond', zei Zaniolo na de zege op Porto tegen Sky Italia. 'Ik ben sprakeloos en had dit nooit durven dromen. Maar, met de tweede wedstrijd die er nog aan zit te komen, hadden we nooit dat tegendoelpunt mogen krijgen.' Elf minuten voor tijd, en slechts drie minuten na de tweede goal van Zaniolo, maakte Adrián López er 2-1 van. Porto heeft daarmee een belangrijk uitdoelpunt te pakken.

De treffer van López kwam in de ogen van Zaniolo uit de lucht vallen. 'We hebben Porto haast geen kansen gegeven, dus we moeten in de tweede wedstrijd op dezelfde manier voor de dag komen om de volgende ronde te bereiken', zei het supertalent. 'Ik heb heel hard gewerkt, maar dat doe ik graag voor dit team. Doelpunten vieren met de curva is een onwaarschijnlijk gevoel, ik kan dat niet beschrijven. Ik hoop dat ik nog veel doelpunten met deze fans mag gaan vieren.'

Zaniolo staat overigens niet bekend als een echte doelpuntenmaker. Hij staat na dinsdagavond op vijf goals voor Roma en vier van die doelpunten maakte hij pas in dit kalenderjaar. Zaniolo maakte zijn eerste treffer in Romeinse dienst op 26 december, tegen Sassuolo (3-1 winst), en was later nog trefzeker tegen Torino (19 januari, 3-2 winst) en AC Milan (3 februari, 1-1).

Eusebio Di Francesco hoopt dat zijn pupil nu helemaal los is. 'Laten we iedereen de credits geven voor deze wedstrijd', begon de coach van Roma als een echte trainer. 'Nicolò moet de ruimte krijgen om zich te blijven ontwikkelen. Ik heb hem gezegd dat hij zijn hoofd erbij moet houden, want na een doelpunt kan je doorslaan in enthousiasme en afgeleid worden, maar hij bleef gefocust en maakte gewoon nog een goal. We hebben een speler in huis met een ongelooflijk talent en we zijn heel blij dat we hem hier hebben.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.