Ederson: blessure Laporte zorgt voor enorme verschil met Liverpool

Reacties

Ederson denkt wel te weten waarom het dit seizoen zo moeizaam gaat met Manchester City. De doelman is van mening dat de zware blessure van Aymeric Laporte de belangrijkste oorzaak is van het vele puntenverlies.

Ederson: blessure Laporte zorgt voor enorme verschil met Liverpool
© Pro Shots

Na acht wedstrijden is het verschil tussen City, dat tweede staat, en koploper Liverpool al acht punten. Met name achterin oogt de ploeg van Pep Guardiola verre van stabiel. De aan zijn knie geblesseerde Laporte wordt volgens Ederson enorm gemist.

'Het is enorm lastig voor een ploeg als Manchester City om blessures op te vangen, al helemaal als er meerdere spelers voor dezelfde positie geblesseerd zijn. We weten allemaal hoe ontzettend goed Aymeric is en hoe belangrijk hij is in onze opbouw. Het is niet meer dan logisch dat we hem enorm missen', vertelt de Braziliaanse international in de Engelse media.

De eerste vier competitieduels van dit seizoen deed Laporte nog wel mee bij City, dat in die wedstrijden tien punten verzamelde en drie doelpunten incasseerde. Zonder Laporte werd er verloren van Norwich City (3-2) en Wolverhampton Wanderers (0-2). City incasseerde in die vier wedstrijden zes doelpunten. Gemiddeld krijgen The Citizens dit seizoen 1,13 doelpunt per wedstrijd tegen, tegenover 0,61 doelpunt per wedstrijd vorig seizoen.

De spoeling achterin is sowieso bijzonder dun bij City, zeker omdat ook John Stones geblesseerd is. Zo stond middenvelder Fernandinho samen met Nicolás Otamendi centraal achterin in de met 0-2 verloren thuiswedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers van afgelopen weekend. Goed nieuws voor City is dat Stones na de interlandperiode waarschijnlijk weer inzetbaar is.

Maar komt de terugkeer van Stones niet te laat? Is Liverpool nog wel te achterhalen door de regerend kampioen van Engeland? Ederson maakt zich nog geen zorgen. 'Het is natuurlijk nooit goed nieuws om nu al dusdanig ver van de eerste plaats verwijderd te zijn, maar aan de andere kant is het seizoen pas net begonnen. Alles is nog mogelijk.'

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.