Ecuador doet beroep op eigen fans voor duel met Oranje: 'Beheers emotie'

Reacties

De bond van Ecuador (FEF) doet een dringend beroep op de eigen fans om zich te gedragen tijdens het duel met Nederland. La Tri vreest voor een FIFA-sanctie.

Ecuador doet beroep op eigen fans voor duel met Oranje: 'Beheers emotie'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 1
Ecuador
Ecuador

Tijdens het openingsduel met Qatar lieten de fans van Ecuador van zich horen. Naast de ludieke roep om bier werd ook Chili met vermeend homofobe liederen op de hak genomen. Dat land had tevergeefs geprobeerd Ecuador van het WK te houden met de kwestie Byron Castillo. De Ecuadoraanse spreekkoren zijn onderwerp van onderzoek van de FIFA.

Michelle Deller, directeur van de FEF, hoopt dat de fans zich tegen Nederland van een positieve kant laten zien. 'We zijn een vreedzaam volk, we zijn goede mensen. Laten we heel voorzichtig zijn om niet iets te doen dat gevolgen kan hebben, dat ze ons een boete geven. We moeten onze emoties beheersen. Ga naar buiten en steun Ecuador meer dan ooit, maar zonder iemand aan te vallen.'

Deller roept daarbij in herinnering dat de FIFA al eerder boetes heeft uitgedeeld aan Ecuador voor onder andere de drones boven het stadion tijdens de wedstrijd tegen Venezuela. 'Dat was al een rib uit het lijf voor het Ecuadoraanse voetbal.'

Wereldkampioenschap

Stand Groep A Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
3
2
1
0
5-1
+4
7
2
Senegal
3
2
0
1
5-4
+1
6
3
Ecuador
3
1
1
1
4-3
+1
4
4
Qatar
3
0
0
3
1-7
-6
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.